Нардеп Михайло Ананченко обговорив із дипломатами Молдови питання гуманітарної, економічної та інвестиційної підтримки Сумщини

Народний депутат Михайло Ананченко взяв участь у святковому прийомі з нагоди Дня незалежності Молдови, який відзначався 27 серпня. Спілкуючись із дипломатами дружньої країни, парламентар висловив вдячність за багатопланову допомогу Україні з початку великої війни, а також обговорив теми співпраці Молдови із Сумською областю в гуманітарній, економічній та інвестиційній сферах. За його словами, міжнародна підтримка сьогодні особливо цінна та актуальна, тож зміцнення двосторонніх зав’язків має вийти на новий рівень.

«Молдова з перших днів повномасштабного вторгнення приймає українських біженців, надає нашій країні гуманітарну допомогу, готова сприяти повоєнній відбудові України, зміцненню енергетичної безпеки та активно підтримує наш євроінтеграційний шлях. У червні цього року пройшла перша міжурядова конференція з Україною та Республікою Молдова відповідно, що знаменує офіційне відкриття переговорів з двома країнами щодо вступу до ЄС.

З Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Молдова в Україні Валеріу Ківері та Почесним консулом Республіки Молдова у м. Суми Емілом Нурієвим обговорили і питання гуманітарної, економічної та інвестиційної підтримки Сумщини.

Наші країни, яким незалежність дається важкою ціною, зараз проходять ще й непростий шлях європейської інтеграції. Вірю, що Україна та Молдова по праву стануть частиною великої родини ЄС!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, напередодні народний депутат прокоментував велике перезавантаження уряду, підтримавши оновлення Кабміну професійними міністрами.