Нардеп Тетяна Скрипка взяла участь в обговоренні питань захисту дітей на Саміті перших леді та джентельменів

Народний депутат Тетяна Скрипка долучилась до обговорення питань захисту дітей у рамках четвертого Саміту перших леді та джентельменів, що відбувся за ініціативи Олени Зеленської.  Це глобальна платформа, що об’єднала перших леді та джентльменів для подолання викликів світового масштабу.  Як повідомила парламентарка, центральною темою заходу стала безпека дітей і молоді у війні та військових конфліктах. У результаті Саміту була укладена спільна декларація, щоб об’єднати зусилля перших осіб країн світу для захисту прав дітей.

«Наші діти розрізняють звуки ворожих ракет, вони добре знають, що таке спати в коридорах, вони навчаються онлайн або в укриттях, їхні прогулянки з друзями переривають звуки сирен.

Аби захистити дітей в умовах збройних конфліктів і воєн потребні спільні зусилля і нові рішення. Саме тому представники різних країн, зокрема перші особи держав, вчетверте доєдналися до обговорення безпеки дітей в Україні і світі, взявши участь у Summit of First Ladies and Gentlemen.

Саміт з ініціативи першої леді Олени Зеленської традиційно відбувся у Києві. Його цьогорічною темою став «Захист дітей: гарантії безпечного майбутнього».

5 панелей, в межах яких тривало обговорення, об’єднали лідерів думок у сфері захисту дитинства. Безпека дітей під час війни, у родині, школі, у кіберпросторі, безпечне довкілля для дітей – це те, що мають забезпечити дорослі, це – глобальна проблема і наша спільна відповідальність.

Щаслива буди дотичною до цього процесу, вдячна всім організаторам та учасникам Саміту за підтримку України у важкі часи.

Серед питань №1 для України залишається повернення депортованих дітей, відновлення ментального здоров’я маленьких українців, реалізація їх права зростати у родині, створення безпечних умов для їх розвитку. Про це і йдеться у спільній декларації стосовно захисту прав дітей, яка стала результатом четвертого Саміту.

Вже 23 вересня на полях Генеральної Асамблеї ООН Україна презентує експертний документ про дієві механізми реагування на воєнні виклики, який зобов’язалася розробити під час Summit of First Ladies and Gentleman», – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, за сприяння народної обраниці 50 дітей із прикордоння Сумщини вирушили на відпочинок до Карпат. Цьому передували домовленості Тетяни Скрипки із дипломатами Угорщини, досягнуті на початку року.