Володимир Поцелуєв розповів про стан поранених водіїв після ракетного удару біля В.Сироватки

Після ракетного удару 31 серпня 2024 року по колоні зерновозів на трасі «Суми-Харків», Сумська міська клінічна лікарня Святого Пантелеймона знову продемонструвала свою здатність швидко й ефективно реагувати на надзвичайні ситуації. Внаслідок обстрілу один водій загинув, а ще четверо отримали поранення. Постраждалі водії були доставлені саме до цієї лікарні, де їм негайно надали необхідну медичну допомогу.

Водії зерновозів, що вижили, розповідають про жахливі моменти обстрілу:

«Ми опинилися в епіцентрі ракетного обстрілу. Машини побиті, асфальт як решето. Хлопець, що був в автівці, загинув. Нас врятувало те, що ми встигли сховатися під машини», — поділилися постраждалі після обстрілу.

Завідувач загальнохірургічного відділення Юрій Лобода розповів про стан пацієнтів:

«На лікуванні у нашому медзакладі перебувають водії з пораненнями різного ступеня важкості. Ми здійснили хірургічну обробку ран, видалили сторонні тіла – уламки, і зараз вони отримують всю необхідну терапію. Пацієнти йдуть на одужання».

Один із постраждалих водіїв, Сергій, висловив вдячність медичному персоналу за оперативну допомогу:

«Приїхали всі в крові, розгублені та шоковані. Нас і переодягли, і помили, і нагодували, надали всю необхідну допомогу. Лікують, оточують увагою. Дістали уламки, але один все ще засів глибоко в спині. Сподіваюся, що і його витягнуть, щоб більше не було “іскандерів” у мені».

Під керівництвом директора Володимира Поцелуєва, лікарня працює безперебійно, забезпечуючи високу якість медичних послуг для жителів Сумського району, який після адміністративної реформи значно розширився. Лікарня продовжує обслуговувати пацієнтів не тільки з міста, а й з усього району, де потреба в якісному медичному обслуговуванні зросла.

«Ми працюємо цілодобово, надаючи допомогу всім, хто цього потребує, особливо в умовах війни. Водії отримали своєчасне лікування, і медичний персонал докладає всіх зусиль для їх якнайшвидшого одужання, — зазначив Володимир Поцелуєв. – Завдяки злагодженій роботі медиків, поранені водії вже йдуть на одужання. Лікарня Святого Пантелеймона продовжує залишатися опорним пунктом для всієї громади в ці складні часи, демонструючи високий рівень відповідальності й самовідданості у наданні медичної допомоги”.