«Код пам’яті»: нардеп Михайло Ананченко закликав вшанувати захисників Сумщини

Вшановуючи наших героїв у День пам’яті захисників України, народний депутат Михайло Ананченко закликав жителів Сумщини ознайомитися із проєктом «КОД ПАМ’ЯТІ». Він був створений навесні за ініціативи парламентаря та підтримки місцевих бізнесменів, аби розповісти історії про загиблих у  жахливій війні земляків і зберегти про них пам’ять.

«У цей День ми всі вшановуємо тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність нашої країни. Десять років тяжкої боротьби за право жити у свободі, захищати свою землю та гідність, стали невід’ємною частиною історії України та принесли десятки тисяч жертв цієї кривавої війни.

На жаль, горе втрати героїв не оминуло й Сумщину… Саме тому у квітні цього року спільно з небайдужими підприємцями та меценатами ми започаткували проєкт “КОД ПАМʼЯТІ” – присвячений пам’яті загиблих мешканців Сумщини під час російсько-української війни.

Закликаю вас в цей день перейти на сайт та YouTube-канал проєкту – https://heroes.sumy.ua/heroes/ та вшанувати памʼять наших полеглих земляків.

Вічна і світла пам’ять Героям!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як додав народний депутат, проєкт “КОД ПАМʼЯТІ” є постійно діючим, тож додати інформацію про інших полеглих героїв із Сумщини можна за посиланням https://heroes.sumy.ua/contacts/.

Нагадаємо, Михайло Ананченко також долучається до вирішення питань евакуації людей із прикордоння Сумщини. Зокрема, народний обранець взяв участь в обговоренні щодо  забезпечення ВПО місцем проживання, працевлаштуванням, влаштуванням дітей у заклади освіти та правовою допомогою.