У Сумах приватні маршрутки врятували місто від транспортного колапсу

21 серпня на офіційних ресурсах комунального підприємства «Електроавтотранс» було розміщене наступне повідомлення:

“‼️Шановні пасажири!

📣 Мусимо Вам повідомити, що у зв’язку із запровадженням графіків відключень електроенергії у Сумах знову виникла проблема зупинки тролейбусів, які підключені до 2-ї лінії. Наразі електромережа КП «Електроавтотранс» по незалежних від нас причинах знаходиться без електропостачання з 16:00 до 18:00.

👆Про подальший перебіг подій та зміни в русі транспорту повідомлятимемо у нашому Telegram-каналі.

Перепрошуємо за незручності та дякуємо за розуміння! 🩵💛”

Насправді через відсутність електроенергії стали практичні всі тролейбуси в Сумах (лише кілька одиниць пересувалися по Хіміку). Усе це відбулося раптово і в час пік, коли люди поверталися додому з роботи.

Поряд з тим, завдяки злагодженій роботі громадських приватних автобусів, транспортного колапсу в Сумах вдалося уникнути. Неприємності відчули лише клієнти КП «Електроавтотранс», які змушені були вимагати повернення коштів і пересідати на інші автобуси, щоб дістатися додому. В іншому – місто як жило своїм життям, так і продовжило це роботи.

Враховуючи, що всі експерти прогнозують лише зростання кількості відключень із наближенням до зими (і це якщо не буде повторних авіа ударів по енергетичній інфраструктурі), то важливість приватного громадського транспорту буде тільки зростати – бо тільки він зможе ефективно працювати у місті, забезпечивши необхідну кількість перевезень сумчан.