Заступник губернатора: «Кожен житель області має знати, як убезпечити себе та свою родину у разі необхідної евакуації»

На цьому під час засідання обласної комісії з питань евакуації наголосив заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Сергій БАННІКОВ.

Посадовець акцентував увагу учасників зібрання на необхідності забезпечення належного рівня готовності місцевого населення до надзвичайної ситуації, аби убезпечити кожного жителя області. Зокрема, на готовності підвальних приміщень житлового фонду, закладів освіти та охорони здоров’я (проведення освітлення, встановлення лавочок тощо), які слугуватимуть найпростішим укриттям для населення у разі виникнення надзвичайної ситуації.

«Одним з найбільш ефективних способів захисту населення при виникненні надзвичайних ситуацій є його евакуація, – зауважив Сергій Банніков. – Тож кожен житель Сумщини повинен знати, як убезпечити себе та свою сім’ю у разі необхідної евакуації».

Директор обласного Департаменту цивільного захисту населення Олександр МИЛАШ повідомив про основні шляхи організації здійснення евакуаційних заходів на рівні районів та міст, зокрема: оповіщення населення, транспортне забезпечення, проведення інформаційної роботи, направленої на підвищення рівня знань громадян щодо дій та правил поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій, взаємодія органів управління та сил цивільного захисту.

За результатами засідання прийняті відповідні рішення щодо належного виконання заходів забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій на території області.

Джерело: