У Шостці суд присяжних вперше виніс вирок

Вперше в міськрайонному суді винесено обвинувальний вирок судом присяжних. Таку новину повідомляє прес-служба суду.

Розглядалася справа про резонансний злочин, скоєний в травні 2018 р неподалік від с. Пироговки. Тоді близько Десни сталася сварка, під час якої потерпілий порізав гумовий човен обвинуваченого. «На грунті Раптова вінікліх неприязнь отношений Останній завдан одному з потерпіліх вогнепальні поранених з міслівської рушніці, Які по ступеню тяжкості кваліфікуються як тяжкі тілесні пошкодженню за Ознакою небезпеки для життя в момент Заподіяння. Вказані Дії органом досудового Розслідування були кваліфіковані за ч.2 ст.15, п.1 ч.2 ст.115 КК України », – йдеться в повідомленні.

Суд не погодився з пред’явленим прокурором обвинуваченням, а саме, що чоловік скоїв замах на умисне вбивство двох осіб, і перекваліфікував дії обвинуваченого, визнавши його винним у скоєнні закінченого замаху на умисне вбивство однієї людини за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст.115 КК України.

Повідомляється, що допитаний на суді обвинувачений, хоча і не визнав провину у замаху на умисне вбивство, проте не заперечував, що саме в результаті його дій було заподіяно шкоду здоров’ю потерпілого, про що він дійсно шкодує, і публічно вибачився за те, що трапилося.

«До пом’якшуючіх наказание обставинних суд відніс щире каяття обвинуваченого, а такоже добровільне частково відшкодування завданої Шкода. Обставинні, что обтяжують наказание, судом встановлен НЕ Було. ВРАХОВУЮЧИ особу обвинуваченого, Який Ранее не судимі, до адміністратівної відповідальності НЕ прітягався, Позитивні характеристики особини, поведение потерпілого, Який спровокував Конфлікт, суд прийшов до Переконаний прізначіті наказание у віді позбавлення Волі на строк 5 років та стягнув моральну та матеріальну шкоду на Користь потерпілого » , – інформує прес-служба суду.

Нагадаємо, присяжні засідателі – це звичайні громадяни, яким надано право розглядати справу поряд з суддею. Формування та затвердження списку присяжних покладається на відповідні місцеві ради. Визначення присяжних для судового розгляду з числа тих, хто внесений до списку, забезпечує автоматизована система документообігу суду.

Джерело: