У Глухові горе-водій ледь не задавив п’ятьох дітей

Жах, який пережили недільного вечора жителі одного з глухівських околиць, по вул. Матросова, запам’ятається якщо не назавжди, то надовго. Люди сиділи на лавочках біля своїх будинків, три пари батьків вигулювали своїх діток 4 і 5 років, тут же грали і сусідські хлопці, яким вже 6 і 9. На годиннику – близько 21.00, але це ідеальний час для вечірніх активних ігор, адже сонце вже сховалося і можна вдосталь накататися на самокатах, велосипедах і просто побігати.

Вулиця, про яку йде мова, головна: вона веде з Глухова в с. Сліпорід, Полошки, Обкладинки і т.д., на ній активний рух. Тому діти виходять зі своїх дворів тільки в супроводі дорослих, а ті тримають їх на відстані витягнутої руки. Як правило, всі транспортні засобів на даній ділянці автодороги пригальмовують і їдуть дуже повільно, майже зупиняючись. І ось, вчора ввечері дивом не сталося масове трагедія.

Хлопчики і дівчатка, як завжди, каталися, їх мами з татами бігли слідом за самокатами і велосипедами, як раптом бачать – буквально в триста метрів у напрямку до них на шаленій швидкості мчить старенький легковик блакитного кольору, а через пару секунд машина, яка не зменшуючи обертів, стала з диким ревом гальм і вереском виляти з боку в бік, від одного узбіччя на інше, залишаючи за собою сліди – зигзаги від протекторів коліс на асфальті.

Батьки, рятуючись від лихача, похапали дітвору, побігли до чужих дворів і позастрибували на лавки. А божевільне авто поревело хвилями далі по вулиці. Місцеві жителі збіглися на виск гальм, з округленими від жаху очима: кого збили ?! Слава Богу, нікого – всі встигли розбігтися. «Я була в городі, як чую – такий рев з вереском, відразу зрозуміла, що – то недобре, – каже 45-річна мешканка вул. Матросова Віра Леонтіївна. – Вибігла, побачила ту шалено мчала машину. Швидше за все, водій був під дією чого – то, тому як в нормальному стані так не літають, тим більше в межах міста! Я таке пам’ятаю тут лише один раз, коли під колеса вантажівки ледь не потрапив щеня. Я тоді так орала від переляку, що сама себе дивувалася! Так навіть не кожен актор зможе відтворити сцену переляку! Але там – тварина. А тут – п’ятеро маленьких дітей! ».

Жінка відразу хотіла повідомити в поліцію, щоб по гарячих слідах затримали горе-водія. Те, що лихач перебував явно “під кайфом”, запевняє і інший очевидець, на очах у якого все відбувалося. Чоловік грав зі своїм 4-річним сином, поруч була дружина. Найцікавіше, що легковик неконтрольовано і роблячи крен то на одну сторону, то на іншу, пролетіла метрів 500, потім зупинилася. Розвернувшись, поїхала назад. Але – тепер уже спокійно і без викрутасів.

Що ж стало причиною того, що водій не впорався з керуванням і ледь не наробив біди, невідомо. Він проїхав повз натовп отетерілих місцевих жителів, як ні в чому не бувало, не зупинився і нічого нікому не пояснив.

Джерело: