Шостка може опинитися у «червоній» зоні

У Шостці ситуація з поширенням COVID-19 погіршується: захворюваність зростає, стало більше важких випадків коронавірусної інфекції, випадків госпіталізації. Про це повідомила завідувачка інфекційним відділенням Шосткинської ЦРЛ Тетяна Тупикова.

Згідно з офіційними даними, в Україні неблагополучними регіонами по COVID-19 залишаються Одеська, Харківська, Львівська, Івано-Франківська області, Київ … Незважаючи ні на що, в ці регіони їде чимало туристів.

Тетяна Тупикова зазначила: за критеріями Міністерства охорони здоров’я, якщо кількість пацієнтів із коронавірусною інфекцією, у яких захворювання підтверджено методом ПЛР, становить понад 50% від числа виділених ліжок, — це «червона» зона.

«У нас 32 ліжка виділено на базі інфекційного відділення для надання допомоги хворим з коронавірусною інфекцією. Ми вже підібралися до порогу 30%. Це ще не «червона» зона. Якщо динаміка триватиме в такому темпі, то скоро ми увійдемо в «червону» зону», — говорить вона. Тоді будуть введені найсуворіші карантинні обмеження, передає shostka.info.

Шосткинські медики зіткнулися з важкими випадками COVID-19. Тетяна Тупикова розповіла, що минулого тижня помер пацієнт. За її словами, у нього було важкий і практично блискавичний перебіг коронавірусної інфекції.

«Ми зробили все, що було в наших силах. Але, повірте, наші сили теж не безмежні », — сказала завідуюча інфекційним відділенням ЦРЛ.

Вона заявила, що медики не будуть ні приховувати випадки смерті від COVID-19, ні прикриватися коронавірусною інфекцією.

Джерело: