Поліція розшукує шахрайку, яка обміняла пенсіонерці 12 000 гривень на сувенірні банкноти

До Тростянецького відділення поліції із заявою про злочин звернулась місцева жителька. Вона розповіла правоохоронцям, що до неї додому прийшла невідома жінка, яка представилась працівницею служби енергозбуту. Візитерка попросила дозволу зайти до житла начебто для зняття показників лічильника, тож бабуся впустила її в будинок.

Далі гостя стала розповідати пенсіонерці про існуючі шахрайські схеми, і, між іншим, поцікавилася, чи є у неї якість заощадження. Пенсіонерка відповіла ствердно і тоді жінка запропонувала перевірити наявну готівку. Оглянувши принесені бабусею гроші, незнайомка сказала, що це старі купюри, і їх слід чимскоріш замінити на нові. Вона запропонувала старенькій свої послуги, і, обмінявши кошти, швидко пішла геть.
Згодом пенсіонерка розповіла про нову «грошову реформу» своїй сусідці, і від неї дізналася, що втрапила у шахрайську пастку.

В поліції за фактом злочину відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого встановлюють особу зловмисниці та її місцезнаходження.

Джерело: