На Шосткинщині цілий день гасять масштабну пожежу

Великий пожежа почалася сьогодні вранці в селі Клишки на Шосткинщині. Як повідомляє 2-й Державний пожежно-рятувальний загін Управління ГСЧС в Сумській області, про спалах о 5:50 повідомили сусіди погорільців. Вранці, прокинувшись, вони вийшли на подвір’я і побачили вогонь і дим у сусідньому дворі, повідомили в «101» і розбудили сусідів, у яких і була пожежа, передає shostka.info.

На гасіння виїхала місцева пожежна команда с. Клишек, автоцистерни 4-й Державної пожежно-рятувальної частини та 30-й ГПРЧ. Ліквідація пожежі триває досі.

За попередніми даними, ймовірною причиною загоряння стало коротке замикання електромережі в літній кухні. Звідти почалася пожежа, вогонь перекинувся на дровник і житловий будинок. Будинок від вогню рятувальникам вдалося відбити. Але гасіння самої пожежі ускладнюється тим, що поблизу немає пожежних гідрантів або водойм, за водою доводиться їздити на віддалене відстань. Крім того, в осередку пожежі – велика кількість дров (зі слів господаря – близько 5 куб. М.). Господарі склали купу дров заввишки в 3 м., І займає площу 8 Х 5 м. – вона вся охоплена полум’ям і після гасіння займається знову і знову.

На щастя, люди у вогні не постраждали. Збиток, заподіяний вогнем ще належить підрахувати.