Український дієтолог рекомендувала сало для профілактики коронавірусу

Український дієтолог Людмила Гончарова розповіла, що сало не лікує від Covid-19, проте це продукт, який можна використовувати для профілактики коронавірусу.

Про це Гончарова повідомила в ефірі передачі «Ранок з Україною», пише «РБК-Україна».

Так, за словами лікаря, в осінньо-зимовий період людський організм особливо потребує жирах, які містяться в салі. Вони сприяють виробленню гормонів, які допомагають впоратися з будь-якими вірусами. Однак мова саме про свіжому салі, нагрівати його вище 40 градусів не рекомендується – інакше воно втратить свої властивості.

Гончарова повідомила, що дуже корисним в боротьбі з вірусами може бути салат з салом. Він готується так: до листовому салату і зелені треба додати порізане тонкими шматочками сало і змішати. Заправити салат слід оливковою, конопляним або лляною олією, а приправити – гімалайської сіллю.

За словами дієтолога, це блюдо багате жирами і вітамінами групи А і E, які допоможуть зміцнити імунітет і впоратися з хворобами.

Уточнюється, що 50 грамів сала в день достатньо для гарного настрою і самопочуття.