У Києві поліцейський попався на хабарі в $ 1000

У Києві 25-річний лейтенант поліції вимагав від водія 27 тисяч гривень хабара за повернення йому автомобіля «Rover 75», який був вилучений у зв’язку з використанням його за підробленими документами. Тепер правоохоронцю може загрожувати до 10 років в’язниці.

Про це в середу, 8 липня, інформує прес-служба столичної прокуратури.

Повідомляється, що слідчий був затриманий у вівторок, 7 липня, під час отримання ним повної суми хабара і передачі документів по поверненню автомобіля зі штрафмайданчика.

В Киеве полицейский попался на взятке в $1000 за возврат водителю автомобиля со штрафплощадки. Фото: Прокуратура в Фейсбук

«Зараз поліцейському повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. До суду подано клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням електронного засобу контролю », – йдеться в повідомленні.

В Киеве полицейский попался на взятке в $1000 за возврат водителю автомобиля со штрафплощадки. Фото: Прокуратура в Фейсбук

Так, якщо вина поліцейського буде доведена, він може сісти у в’язницю на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

В Киеве полицейский попался на взятке в $1000 за возврат водителю автомобиля со штрафплощадки. Скриншот: Прокуратура города Киева в Фейсбук

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці Рівненської області спіймали на корупції одного з заступників начальника відділу прокуратури регіону. Він обіцяв закрити кримінальні справи за два ноутбука.

Джерело: