У Кабміні вирішили більше не переглядати бюджет-2020

Міністерство економіки відмовилося від перегляду макроекономічного прогнозу на 2020 рік, незважаючи на те, що інфляція і деякі інші очікувані показники не відповідають поточній ситуації.

Про це міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко сказав в інтерв’ю агентству Інтерфакс-Україна.

«Макропрогноз закладається під бюджет. Будемо починати працювати над бюджетом на наступний рік – почнемо думати над оновленням макропрогнозу », – повідомив він.

Петрашко додав, що нинішня турбулентність економічної ситуації в Україні і по всьому світу не дозволяє будувати точні прогнози. На даний момент залишається невизначеність щодо відкриття ринків, кордонів, а також щодо другої хвилі захворюваності Covid-19. «До того ж зміни макропрогнозу зажадають змін до бюджету», – зазначив міністр.

При цьому він запевнив, що очікування про падіння економіки на 5% цього року не погіршилися. «Приблизно 5%. Хоча у мене є більш оптимістичні очікування при певних рішеннях. Ми набагато краще вийшли з карантину, ніж ми думали. Є суттєве оновлення визначених напрямків », – стверджує Петрашко.

Джерело: