Часте вживання ковбасних виробів може негативно позначитися на здоров’ї людини через сумнівний складу деяких ковбас.
Про це лікар-гастроентеролог Інна Мазько розповіла в інтерв’ю «Комсомольской правде».
«М’яса в ковбасі, в кращому випадку, до 40%. Причому часто це м’ясо низької якості, субпродукти, перемелені хрящі і т.д. Решта – соя, крохмаль, желатин, харчові добавки, підсилювачі смаку, фарбники », – розповіла вона.
За її словами, нітрити, які використовують для додання продукту рожевого кольору, викликають рак. А що містяться в ковбасі фосфати провокують розвиток остеопорозу і рахіту.
Тому Мазько порекомендувала людям, що страждають від хвороб шлунка і кишечника повністю відмовитися від вживання ковбаси. Здоровим же людям, які люблять цей продукт, також необхідно дивитися на склад ковбасних виробів. Однак краще, звичайно, буде приготувати домашню ковбасу з натуральних інгредієнтів.