«Корисна програма»: який виноград більш корисний – зелений, синій або червоний?

У вівторок, 15 вересня, о 10:00 на «Інтері» вийде новий випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений одній з найсмачніших сезонних ягід – винограду. Чим цей продукт корисний для нашого здоров’я? Яке значення має колір плодів? Ведучий Олександр Лук’яненко і експерти проекту навчать глядачів розбиратися в різних сортах винограду і розкажуть, як правильно його вибирати.

Сорти винограду діляться на три групи – зелені, червоні і сині. Кожен з них володіє своїми корисними властивостями. «Найбільш корисними вважаються темні сорти – червоні і сині, – розповідає дієтолог Ольга Демінська. – У червоному винограді міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають організму протидіяти шкідливому утворенню вільних радикалів. А шкірка червоного винограду містить ресвератрол – речовину, яка розщеплює поганий холестерин і покращує еластичність судин. В синіх сортах – найбільший вміст антоціанів, які сприяють зміцненню імунітету. Вони також надають протипухлинний, антибактеріальний вплив і допомагають в лікуванні і профілактиці офтальмологічних хвороб. Зате в зелених сортах – найменший вміст кислот і більше пектину, який має здатність виводити отруту з організму. Вони рідше інших провокують алергію і проблеми з травленням, тому їх можна вживати дітям ».

Від чого залежить смак винограду? Скільки потрібно з’їдати ягід, щоб зміцнити імунітет? Кому протипоказаний виноград? І які незвичайні страви з нього можна приготувати? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Корисної програми»: дієтолог Ольга Демінська, експерт плодово-овочевого ринку Максим Діденко, шеф-кухар Микола Карпенко. Своїми корисними порадами поділиться зоряний гість проекту – телеведуча Катя Виноградова.

«Виноград – мої улюблені ласощі, особливо в поєднанні з сиром брі, – зізнається телеведуча. – Раніше їла його без кісточок, а потім дізналася, що в них міститься в 10 разів більше корисних речовин, ніж у самих плодах! Лікарі рекомендують вживати виноград, ретельно розжовуючи кісточки. До речі, цілющі властивості виноградних кісточок переходять в червоне вино і в настоянки. А ще вони широко використовуються в косметології, оскільки мають здатність покращувати стан шкіри, волосся. Тому я часто користуюся маслами і масками на їх основі ».

Випуск «Корисної програми» про виноград дивіться завтра, 15 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать і інші випуски «Корисної програми».

У середу, 16 вересня, о 10:00 на «Інтері» – програма про мідії.

Жодне японське весілля не обходиться без супу з мідій, які в цій країні вважаються символом любові і міцного союзу. Адже половинки цього продукту так міцно скріплені, що їх важко роз’єднати. Які сорти мідій популярні в нашій країні? За що їх люблять? Які мідії потрібно купувати – закриті або відкриті? Як вибрати якісні та свіжі молюски? Чим вони корисні для організму? І який шанс знайти перлину в раковині? Зоряний експерт ток-шоу – співачка Маша Фокіна.

У четвер, 17 вересня, о 10:00 на «Інтері» – випуск про те, на що звертати увагу при виборі гороху.

Кожна горошина – це справжня квінтесенція таблиці Менделєєва, настільки різноманітний її склад і висока харчова цінність. Який горох корисніше – свіжий, заморожений або консервований? Для чого призначені сухий, мозковий і цукровий горох і чим один вид відрізняється від іншого? Як вибрати якісний продукт без жучків і черв’ячків? Чим корисний Мікрогрін? І які незвичайні страви можна приготувати з цієї бобової культури? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряний експерт програми – телеведуча Світлана Вольнова.

У п’ятницю, 18 вересня, о 10:00 в ефір «Інтера» вийде випуск «Корисної програми» про курку.

Курятина містить більше білків, ніж будь-який інший вид м’яса, при цьому жирів в ній – до 10%. Завдяки цьому наш організм отримує незамінні амінокислоти і здатний синтезувати гормон радості – серотонін. Чим ще корисне м’ясо курки? З чим лікарі не радять його вживати? Як вибрати якісне куряче м’ясо? Скільки треба варити бульйон з курки, щоб він вийшов смачним? Зоряний експерт ток-шоу – телеведучий Павло Прядко.

А в суботу, 19 вересня, о 10:00 на «Інтері» глядачі побачать програму, присвячену яловичині.

Завдяки своєму складу яловичина вважається одним з найцінніших видів м’яса. Звичайно, лише в тому випадку, якщо воно свіже і якісне. На що потрібно звертати увагу під час покупки? Як впливає на корисні властивості яловичини її заморожування? Яка частина туші підходить для приготування оссобуко, яка для бефстроганова, а що брати на стейк? І скільки можна зберігати парне м’ясо в домашніх умовах? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряний експерт програми – співак Олександр Кривошапко.

Джерело: