Олександр Корнієнко вибачився за сексистські висловлювання. Фото: «Країна»
Глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко вибачився за сексистські коментарі з приводу зовнішності своєї колеги, нардепа Ірини Аллахвердієвої, які він допустив під час розмови з лідером фракції Давидом Арахамія в Миколаєві.

Правда, Корнієнко стверджує, що тільки перша коротка частина діалогу була про Аллахвердієву, а ось захоплення енергійністю стосувалося можливої ​​кандидатки в мери Миколаєва від «Слуги народу» Тетяни Домбровської.

Відповідне відео Корнієнко опублікував в Facebook.

Так, глава президентської партії визнав, що дійсно обговорював з Арахамія Аллахвердієву, незважаючи на те, що ще вчора стверджував, що вона до діалогу ніякого відношення не мала, а відео було смонітіровано. »Хочу поставити останню крапку в історії з моїми вчорашніми недоречними скандальними висловлюваннями . Перш за все, хочу звернутися до пані Ірині Аллахвердієвої, моїй колезі і людині, якого я дуже поважаю, з проханням вибачити мене за ту першу невелику частину розмови, коли я з Давидом Арахамія обговорював свої враження від її краси. Але в абсолютно неприйнятною формі … Це були мої щирі враження від того, як ви виглядаєте і яким чином ви до цього прийшли », – сказав Корнієнко.

Відзначимо, що мова, ймовірно, йде про слова «Аллахвердієва – красуня».

Однак, за словами Корнієнка, характеристика «корабельна сосна» і припущення, що від знайомства з нею Зеленський «викурить всі свої айкоси», стосувалося можливого кандидата в мери від партії «Слуга народу» Тетяни Домбровської.

«Що стосується іншої, більшої частини розмови, яка породила масові цитування, меми і так далі. Хочу запевнити всіх, що це були мої думки не про Ірину Аллахвердієву, я готовий свідчити про це під присягою, проходити будь-які процедури, тестування, поліграфи … Я обговорював іншу людину … Я обговорював місцевого політика і можливого кандидата в мери від партії «Слуга народу» Тетяну Домбровську. Я з нею познайомився напередодні і вона дійсно мене вразила своєю енергією, своїм запалом і я розумію, що вона могла б бути гідним кандидатом від «Слуги народу», – заявив Корнієнко.Також голова партії визнав, що форму для вираження свого захоплення він вибрав не дуже доречну: місцями неоднозначну, а місцями просто образливу, яка дійсно може сприйматися як сексизм.

«За це я хочу принести вибачення пані Тетяні. Одночасно з цим продовжую запрошувати вас до участі в наших своєрідних імпровізованих праймеріз, які проходять по всіх містах і сподіваюся, що ви в них маєте всі шанси в них виграти », – сказав Олександр Корнієнко.

Татьяна Домбровская, которую с Арахамией обсуждал Корниенко. Фото: Facebook/ Татьяна Домбровская

Тетяна Домбровська, яку з Арахамія обговорював Корнієнко. Фото: Facebook / Тетяна Домбровська

Також він прокоментував свої більш ранні заяви про те, що відео їх діалогу з Арахамія нібито є монтажем. »Прокоментую питання про склеювання або монтажі. Дійсно, в прямому ефірі це неможливо зробити. І зрозуміло, що потрібно бути повним кретином, щоб це стверджувати, щоб переконувати в цьому суспільство. Але ми з Давидом чітко пам’ятаємо, що між обговоренням пані Ірини – коротким – і більш детальним пані Тетяни була трохи довша пауза, трохи більше слів, ніж на тому відео, яке поширювалося, там немає взагалі цього моменту. Може, він втратився при стримі “, – заявив Корнієнко.

blob:https://www.facebook.com/6f7e4cb9-f545-47e8-9e88-67ad7fcf031d

Джерело: