Жителя Сумщини, який випалював суху рослинність і пошкодив 100 га землі, судитимуть

Великописарівським відділом Охтирської місцевої прокуратури 2 жовтня 2020 року повідомлено про підозру місцевому жителю, через випалюванню сухої рослинності яким пошкоджено 100 га землі.

За даними слідства, проведеного Великописарівським відділенням поліції, підозрюваний 17 вересня 2020 року підпалив залишки рослинності на своїй земельній ділянці. Вогонь завдяки сильному вітру розповсюдився на земельну ділянку сільськогосподарського призначення. Внаслідок вказаного підпалу виник неконтрольований процес і вогнем було знищено рослинність та пошкоджено природний стан ґрунтового покриву на території орієнтовною площею 100 га.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 245 (знищення та пошкодження зелених насаджень навколо населеного пункту на землях сільськогосподарського призначення вогнем) КК України.

За скоєне передбачено штраф від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Джерело: