Жителя Білопільщини оштрафували за порушення умов самоізоляції

Протягом цього місяця, станом на 21 липня, правоохоронці Білопільщини склали вісім протоколів за порушення норм карантину.

Як розповів заступник начальника Білопільського відділення поліції Віталій Коваленко, шість протоколів за порушення вимог 392 Постанови кабінету міністрів України «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» складено на фізичних осіб-підприємців у торговельних точках райцентру, один – у селі Сушилине та ще один у Горобівці, за порушення умов самоізоляції, повідомляє bilopillia.city.

Як зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу 2 липня, нещодавно на засіданні Уряду підтримали введення штрафів за недотримання масочного режиму. Законопроект про встановлення штрафів повинна розглянути ще й Верховна Рада.

Для громадян штраф за порушення масочного режиму в громадських місцях складе 170-255 грн.

Закладам харчування, спортивним і торговельним установам за порушення масочного режиму доведеться сплатити від 3,4 тис. грн до 5,1 тис. грн.

В середині червня за порушення карантину кафе, ресторани й нічні клуби могли отримати штрафи в розмірі від 34 тис. грн до 340 тис. грн. Однак згодом Кабмін послабив карантин і дозволив закладам громадського харчування пускати відвідувачів у приміщення.

Джерело: