Жителька Шостки хотіла взяти вигідний кредит, а втратила 8 тисяч

У поліцію Шостки з заявою про шахрайство звернулась 21-річна місцева жителька.

Дівчина розповіла, що знайшла в Інтернеті оголошення про надання вигідного кредиту. Вона зателефонувала на вказаний контактний номер і домовилася з «представником фінансової установи» про отримання 80 тисяч гривень позики на чотири роки. Втім співрозмовник висунув і умови: спочатку позичальниця повинна поповнити свій мобільний номер на 4 000 гривень та надати йому код з смс=повідомлення, що прийде їй на телефон, – таким чином вона пройде реєстрацію в їх спілці. Ці кошти їй повернуться на банківську картку разом з основною сумою кредиту.

Заявниця виконала умови, але грошей не отримала. В свою чергу, «кредитор» пояснив їй, що їх система не спрацювала і запропонував оформити позику завтра.

Наступного дня заявниця пройшла ту саму процедуру, але кошти знову не надійшли. Пояснень від «представника фінансової установи» вона не отримала, бо опонент перестав виходити з нею на зв’язок.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого встановлюється особа афериста.

Джерело: