Жителів Сумщини обманюють, використовуюючи логотип відомого банку

В Інтернеті з’явився сайт — практично точна копія сайту «ПриватБанку». Точніше, копією є сторінка, де потрібно вводити дані для входу. Але називається сайт «Приваткредит».

— Я випадково натрапила на нього в соцмережі, — розповідає сумчанка Ганна. — Якраз знадобилися гроші, і я вирішила взяти кредит. Але потім зрозуміла, що це сайт шахраїв. І тепер боюся, що мій номер телефону можуть використовувати.

Сьогодні цей фейковий ресурс активно просувають у соцмережах, у тому числі й серед жителів Сумщини. Шахраї обіцяють знижки і навіть призові, які будуть розіграні серед тих, хто візьме кредит у цьому псевдобанку.

Заради експерименту для входу на сайт ми ввели випадковий набір цифр замість номера телефону і потрапили на сторінку з пропозиціями взяти кредит. Тільки там уже немає нічого спільного з «Приватом». На сторінці пропонувалося взяти кредит в реально існуючих кредитних компаніях.

Таким чином, ми дізналися, що шахрай використовує логотип відомого банку для заманювання клієнтів. А сам працює з кредитними організаціями за принципом партнерської програми, отримуючи винагороду від кожного взятого кимось кредиту. Але в будь-якому випадку, той факт, що він використовує бренд банку, — це шахрайство.

Уважно стежте за тим, де вводите свої дані, щоб не допомогти шахраям заволодіти вашими грошима. І хоча Ганні боятися нема чого, оскільки у шахрая була зовсім інша мета, в Інтернеті повно сайтів, мета яких — отримати доступ до вашого рахунку в банку.

Інформацію про псевдобанк передали в поліцію.

Джерело: