Жителі Сумщини обурені відсутністю поїздів

Жителі Сумщини продовжують обурюватися тим, що Укрзалізниця не відновлює нормальне залізничне сполучення. Попри  набагато кращу епідеміологічну ситуацію у порівнянні з іншими регіонами, скасованих потягів нам так і не повертають, тож навіть хто і планує відпустку по Україні, дістатися поїздом до більшості міст ніяк.

Експерт із питань транспорту Дмитро Власенко резонно запитує :» Чим завинила Сумська область перед УЗ?».

«Тепер по порядку. УЗ хвалиться, що відновлює сполучення (на скріншотах). Вже поїдуть потяги із Чернівців до Одеси тощо.
Я дуже радий, що їм повезло. Але у Чернівецькій області 1841 активний хворий на коронавірус, у Львівській — 6246 (!), Рівненській — 1461, у Закарптатській — 2585, Києві — 4243 І там є потяги далекого сполучення. Вони можуть їздити куди завгодно.
У Сумській області маємо 40 (!!!) активних хворих і повну відсутність потягів далекого сполучення!!!!
Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia! На що Ви перетворили станцію Суми?. Це вже не станція, а зупиночна платформа з одним потягом 779/780 Суми-Київ (іноді до Вінниці). станція Конотоп має на декілька регіональних потягів більше. Для того, щоб дістатись Харкова, Одеси, Херсона, Миколаєва та інших міст, треба їхати до Києва і чекати там годинами пересадку.

Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia діє від супротивного. Чим більше активних випадків коронавірусу у регіоні, тим більше ми Вам потягів призначимо.
Який висновок можна зробити. Це повна неповага до цілого регіону!!!
Прохання до народних депутатів Олександр КачураЗе Депутат Игорь ВасильевТетяна РябухаТетяна РябухаМихайло АнанченкоМихайло АнанченкоІгор Молоток заїдьте у Києві до них у гості.
Сумська Обласна Державна Адміністрація Роман Грищенко Ви збираєтесь щось взагалі робити?

Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia припиніть знущатися над мешканцями області. Поверніть хоча б скасовані на період карантину:
775/776 Харків-Київ ( через Суми, з групою причіпних вагонів Харків-Херсон)
123/124 Київ-Костянтинівка,
45/46 Лисичанськ-Ужгород.
Введіть літній: 213/214 Суми-Одеса», — написав Власенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Крім того, експерт закликав жителів Сумщини не бути пасивними і телефонувати на гарячу лінію Кабміну — 1545, Укрзалізниці — 0 800 503 111 і вимагати повернення скасованих потягів за списком вище.

Джерело: