Жителі одного з сіл на Сумщині протестують проти звільнення директорки школи

Події відбувалися вчора, 8 жовтня, у селі Верхня Сироватка Сумського району.

Директорка Верхньосироватської спеціалізованої школи Зоя Нечипоренко отримала  попередження про звільнення від відділу освіти, культури, молоді та спорту Верхньосироватської сільської ради. Офіційна причина звільнення – п.3 ч.1 ст. 40 Кодексу законів про працю. Це системне невиконання працівником без поважних причин обов’язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку, якщо до працівника раніше застосовувалися заходи дисциплінарного чи громадського стягнення. Сама ж Зоя Нечипоренко вважає, що її звільняють з політичних мотивів, адже вона балотується на посаду сільського голови. На цей ж пост, за її словами, претендує і начальниця відділу освітиЮлія Божок, яка і звільняє директорку школи.

Підтримати керівницю школи вийшли близько 200 мешканців села. Акція почалася о 17 годині. Люди простестували проти звільнення Зої Нечипоренко під місцевим відділом освіти.

Підтримати директорку школи вийшли батьки учнів, самі учні, які деякий час перекривали дорогу, та мешканці села. Вони вимагали скасувати наказ про звільнення. Селяни заявили, що зранку вийдуть протестувати під будівлю сільської ради, а їхні діти не підуть до школи.

Сама очільниця відділу освіти на такі слова не реагувала, а з людьми не спілкувалася. Вона залишалася в будівлі відділу освіти, яку заблокували самі ж мешканці громади.

У коментарі Sumy.Today Юлія Божок зазначила, що ніякого зв’язку із її балотуванням на сільську голову та звільненням директорки немає. За її словами, керівниця школи не справляється зі своїми обов’язками, а відстоювати свою думку вона може через суд.

Джерело: