«Завдяки рекордному фінансуванню нам вдалося добудувати міст у Климентовому» – Роман Грищенко

Про це повідомив голова Сумської облдержадміністрації після відкриття мостового переходу через річку Ворскла на автомобільній дорозі Н-12 Суми – Полтава в с. Климентове.

«Цей міст вкрай необхідний для нашого регіону, адже сполучає Сумську область з Харківською та Полтавською. І від нього, зокрема, залежить як товарообіг між Сумщиною та іншими областями, так і перевезення пасажирів, і економічний розвиток наших промислових та аграрних підприємств», – зазначив Роман Грищенко. – Міст збудований ще у 1962 році й до 2017 року жодного разу не ремонтувався. Останніх десять років міст був в аварійному стані й потребував капітального ремонту».

Стан мостового переходу був аварійний і визнаний як обмежено працездатний, або за класифікацією ДБН В.2.3-6-2002 – непридатний для нормальної експлуатації.

За його словами, цей міст в області вже охрестили довгобудом. Адже його з 2017 року чомусь не могли відремонтувати повністю. У рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ, на завершення робіт у 2020 році було виділено кошти у сумі – 68 млн грн. І це дало змогу завершити роботи у повному обсязі та ввести міст в експлуатацію.

Нагадаємо, протягом 2017-2018 років були виконані роботи на суму 36,1 млн грн, у 2019 році було виділено 37,5 млн грн і відбулося відкриття руху першою чергою мостового переходу.

Довідково. Щоб якісно збудувати для жителів Сумщини та всієї України безпечний міст, підприємство ТОВ «Сумимостобуд», що займалося будівництвом, запрошувало доктора інженерних наук, викладача Дрезденського транспортного університету та відомого інженера-мостобудівника Німеччини Андреаса РАЙХЕЛЬТА. Відомий мостобудівник підкреслив європейську технологію мостобудування на Сумщині.

Джерело: