Завдяки ініціативі нардепа Тетяни Скрипки в школах з’являться додаткові шеф-кухарі

Народний депутат Тетяна Скрипка активно підтримує реформу шкільного харчування в Україні, аби діти мали можливість споживати більш здорову та корисну їжу. Представниця партії “Слуга народу” займається не тільки оновленням харчоблоків у закладах освіти, а й виступила за введення додаткових посад кухарів, що було офіційно підтримано в Міністерстві освіти. Про це парламентарка повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

“🥦🧀🍒Смачний, корисний і тішить око. Таким має бути обід у школі або садочку.
👨‍🍳Змінювати харчові звички маленьких українців взялася команда кухарів на чолі з кулінарним експертом Євгеном Клопотенком. В рамках реалізації ініціативи Олени Зеленської щодо комплексної реформи шкільного харчування було розроблено збірник рецептів. Поруч з тим, задля впровадження системи НАССР, у школах почали оновлення та оснащення харчоблоків.
✅Втім першими реалізовувати реформу на місцях будуть самі кухарі, від їх професійного і креативного підходу залежить результат, адже йдеться про здоров’я наших дітей. Тому на зустрічі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом я підняла питання щодо введення до штатних нормативів навчальних закладів додаткових посад кухарів.
♨️І ось вже готовий до офіційного оприлюднення наказ Міносвіти про внесення змін до Типових штатних нормативів закладів загальної середньої освіти, якими передбачено введення додаткової посади шеф-кухаря.
🤝Дякую Міністру за оперативне реагування та сподіваюся на подальшу плідну співпрацю.
⁉️Як член міжвідомчої робочої групи з напрацювання заходів реформування системи шкільного харчування, закликаю освітянську спільноту та батьків озвучувати власні ініціативи і пропозиції до реформи. Кожну обов’язково буде розглянуто!”- написала Тетяна Скрипка.