Затримали злодіїв, які постачали на Сумщину крадену нафту

Служба безпеки України задокументувала факти систематичного розкрадання сировини з промислових об’єктів Полтаванафтогаз і затримала організатора.

У межах кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що організував протиправну схему мешканець Лохвицького району. Він залучив до незаконної діяльності місцевих жителів. Зловмисники через втручання у технологічний процес видобутку вуглеводнів систематично «відкачували» нафту з резервуару підприємства. Викрадені вуглеводні організатор злочинної групи реалізовував замовникам Полтавської та Сумської областей для подальшої переробки.

Правоохоронці затримали трьох зловмисників під час чергової крадіжки партії сировини згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. У разі доведення провини, підозрюваним загрожує позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

Тривають слідчі дії.

Операція проводилась спільно із представниками Нацполіції в Полтавській області та працівниками служби безпеки дивізіону «Нафта» НАК «Нафтогаз України» під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області.

Джерело: