Заступниця мера Сум Віра Мотречко кинула біженців, щоб втекти за кордон?

Днями кілька відомих у Сумах телеграм каналів (“Новини Суми Події Сумах“, “Незламні Суми” та інші) розповіли просто вражаючу цинізмом інформацію про діяльність заступника сумського міського голови Віру Мотречко.

Зокрема, прозвучало, що у березні 2022 року колонна біженців із Сум мала прямувати до Полтави. Супроводжувати її мала заммера Мотречко, однак на півдорозі вона розвернула свою автівку, залишила біженців і поїхала в напрямку Львова, до кордону:

“Сьогодні ми бачимо, як в країні почали виганяти заплямувавших себе воєнкомів. Однак, можливо, було б доречним розповсюдити цю практику і на чиновників?

Є у Сумах заступник міського голови Віра Мотречко – особа з багатою історією, але наразі хотілося б згадати березень 2022 року, коли із обласного центру вдалося організувати гуманітарні коридори до Полтави. Один із таких “коридорів” мала б очолювати пані Мотречко і на виїзді із Сум все так і було. Правда, навіть тут, вона поїхала не з усіма в автобусі, а на своєму автомобілі.

А далі починається справжній детектив. На півдорозі до Полтави, вона вирішує тупо наплювати на свої обов’язки високопосадовця, розвертає свій автомобіль і їде до Львова, де намагалася виїхати за кордон із чоловіком”.

Після того, як виїхати із України їй не вдалося, чиновниця, очевидно, розуміючи, що може не тільки втратити посаду, а й взагалі сісти на лаву підсудних за такі діяння у військовий час, вигадує історію про гуманітарну місію:

“Коли ж в неї це не вийшло (бо і чоловік був призовного віку, а сама пані Мотречко у скрутну хвилину мала опікуватися своєю громадою, а не ховати свою “шкуру” та сімейні скарби подалі від міста, з якого “годувалася” останні десять років), як людина винахідлива (а других в команду Лисенка і не беруть), пані Мотречко швиденько вигадала історію про свою грандіозну гуманітарну місію.  Наче вона на Західній Україні (хоча мала бути у Полтаві) займалася збиранням гуманітарки, щоб відправити її у Суми. Правда, достовірно що збирала, ким і куди, а головне кому відправила – на жаль, невідомо. Відомо лише, що в найважчі для міста дні вона покинула колону біженців і поїхала по далі в іншому напрямку”.

Люди задаються питанням, чи буде якась реакція керівника Сум на такі дії його підлеглої, чи все ж “він з нею “в долі””:

“Тому у багатьох і виникає питання: допоки ця зрадниця сумчан буде працювати у міській раді, отримувати там шикарну зарплатню (і добре, якщо тільки її, а то ходять чутки, про побори із спортсменів…) і робити при цьому вигляд, що нічого не сталося? Чекаємо на реакцію міського голови Олександра Лисенка – побачимо чи він з нею “в долі”, чи все ж здатен стати на сторону громади!”.

Сумно те, що незважаючи на резонансність даної інформації, якоїсь реакції з боку ні міського голови Олександра Лисенка, ні самої чиновниці Віри Мотречко так і не прозвучало. Цікаво, а як відреагують правоохоронні органи на таку інформацію і чи понесе відповідальність хоч хтось за таку поведінку?