Засновник «Благодійного фонду Муссон» Анатолій Маковський іронічно прокоментував рекордні забруднення Києва 

Київ знову посів перше місце в світі за рівнем забруднення повітря, що стало темою обговорення серед мешканців та експертів. Засновник «Благодійного фонду Муссон» Анатолій Маковський іронічно прокоментував цю ситуацію на своїй сторінці у Фейсбук, відзначаючи «успіхи» столичної влади.

«Київ вкотре очолив сумнівний рейтинг – місто номер один у світі за рівнем забруднення повітря! Усі кияни та гості столиці відчули запах потуг мера Кличка, який реальними діями робить життя у місті комфортним і затишним!» – зауважив Маковський.

Він також підкреслив, що київські міські маршрутки, які працюють на двигунах з рівнем викидів значно нижче стандарту Євро 0:

“Київські міські маршрутки з рівним викидів мінус Євро 0 – додали щоденного аромату і посрамили українську столицю перед Каїром та Багдадом – ми “зробили” ці мегаполіси в рейтингу найзабрудненіших міст світу особливо не напрягаючись. Тому сьогодні на зустрічі із головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен маємо серйозні “здобутки” та світове “лідерство” – їм там у ЄС таке і не снилося!”

Не залишився без уваги і стан води в місті. Маковський саркастично зазначив:

“Радує і вода із Дніпра, куди потрапила мерта риба та ще всяка гидота із річки Сейм – все добре, – пити воду із київського водогону і раніше було неможливо, тому панікувати точно не варто. Ну помиєтеся в душі, ну облисієте потім – зате на дипіляції зекономите! Все заради киян!”.

Завершуючи свій “крик душі”, Анатолій Маковський переконаний, що київському меру Віталію Кличку час вже йти у відставку:

“Розумію, що за всіми цими земельними дерибанами та будівництвом мурашників наш самий чесний і розумний мер дуже втомився, як той міст на Шулявці. Мабуть, варто було би вже подумати не лише про завершення карʼєри в боксі, а й на своїх двох посадах – голови міськради та голови адміністрації (якщо він звичайно розуміє між ними різницю). Ну а якщо не вистачає води для гасіння торфяників, то раджу взяти її із затопленого метро, або з постійних вуличних проривів!

Віталію! Ти подумай (ну або хоча б просто очі уверх задери і зроби розумне обличчя) – може тобі вже час припинити так “покрашувати” життя киян?”..