За участі губернатора на Роменщині відкрили амбулаторію первинної медичної допомоги

Голова облдержадміністрації взяв участь у відкритті Хмелівської амбулаторії первинної медичної допомоги у Роменському районі.

«Кожен житель Сумщини має отримувати якісну медичну допомогу, незалежно від того, де він проживає – в обласному центрі чи маленькому селі, – говорив Роман Грищенко під час спілкування з жителями громади. – І центральна, і обласна влада сьогодні докладають максимум зусиль, щоб у сільській місцевості будувалися амбулаторії європейського зразка, які були б забезпечені сучасним обладнанням та мали можливість надавати всі необхідні медичні послуги, передбачені в закладах «первинки».

Хмелівська амбулаторія буде обслуговувати майже 4 тисячі жителів 18 населених пунктів Роменського. До складу амбулаторії входять 2 фельдшерсько-акушерські та 3 фельдшерські пункти. Амбулаторія забезпечена всім необхідним медичним обладнанням, має новенький службовий автомобіль RENAULT DUSTER. Радіус обслуговування Хмелівської амбулаторії становить 16 км.

Станом на 01.08.2020 амбулаторія отримала кошти від НСЗУ на загальну суму 622543,71 грн., в тому числі за липень – 89491,70 грн.

На будівництво амбулаторії монопрактики на 2 робочі місця в с. Хмелів виділено 8225,736 тис. гривень субвенції з державного бюджету та 1400 тис. гривень з місцевого бюджету. Фактично освоєно 7930,115 тис. гривень, що становить 91%.

Очільник облдержадміністрації запевнив присутніх, що обласна і місцева влада і надалі буде розвивати галузь охорони здоров’я, щоб жителі Сумщини мали можливість отримувати якісні медичні послуги вдома.

Джерело: