За сумської футзальний клуб зіграє марокканський гравець

Сумській футзальний клуб «Food Centre-Sumy» оголосив заявку на сезон-2020/21.

Воротарі: Микита Сітнер, Костянтин Пєтухов, Євген Балухта.

Універсали: Арсеній Гуреєв, Віталій Байцур * Ясін Ессаргіні **, Олексій Заволова, Денис Зеленкевич, Роман Зеленський, Дмитро Ігумнов, Віталій Катеринин, Василь Кефа * Олександр Нагернюк, Руслан Острога, Артем Петренко, Олександр Сметаненко, Андрій Цілик.

* Віталій Байцур і Василь Кефа офіційно стануть гравцями «Food Centre-Sumy» після надходження в Асоціацію футзалу Україна трансферних листів з-за кордону.

** Ясін Ессаргіні стане гравцем «Food Centre-Sumy» після дозволу на перельоти з Марокко в Україні в зв’язку з карантинними обмеженнями.

Новачки: Євген Балухта – вихованець сумського футзалу. Зі студентських років захищав ворота команди “Сумихімпром-СДПУ” в міських, обласних змаганнях і Другій лізі чемпіонату України з футзалу.

Яссін Ессаргіні відомий українським шанувальникам футзалу – з 2017 по 2019 рік він виступав у складі «АРПІ Запоріжжя». Минулий сезон універсал провів у себе на батьківщині в клубі «La Ville Haute Kénitra Futsal». У вересні минулого року Ессаргіні отримав виклик в збірну Марокко, в складі якої виграв товариський турнір в Китаї.

Олексій Заволова родом з Чернігівщини, являє чернігівський «Інваспорт», і є гравцем національної збірної України з футзалу серед гравців з вадами зору. У складі збірної Заволова виграв чемпіонат Європи 2018 року, де був визнаний кращим гравцем. Також в своєму активі Олексій має «золото» міжнародного турніру в Севільї (Іспанія) в 2019 році і чемпіонату світу цього ж року. Також в 2019 році отримав звання кращого футболіста серед спортсменів з вадами зору Чернігівщини.

Олександр Сметаненко навчався азам футболу в ДЮСШ Сумського району і сусмкой «Барсі». Вихованець заслуженого тренера України з футболу Анатолія Семенця. 2019 видався напрочуд успішним для юного бомбардира: в складі команда машинобудівного коледжу СумДУ виграв змагання з футзалу серед юнацьких команд вищих навчальних закладів I-II рівнів акредитації; в складі КЗ ДЮСШ Сумської районної ради став срібним призером чемпіонату України з футзалу U-17; в ДЮСШ РСР срібним призером і кращим бомбардиром Кубка України з футзалу U-17.

Олександр Нагернюк футзалом почав займатися в Сумському державному університеті, має досвід матчів чемпіонату України серед команд Першої ліги в складі “Food Centre-СумДУ» та у Другій лізі в складі “Агросвіт- Food Centre-СумДУ-2”.

Джерело: