За сприяння нардепа Тетяни Скрипки обласний онкодиспансер отримав сучасний лінійний прискорювач

Сумський обласний онкологічний диспансер отримав дороговартісне обладнання, на яке так довго очікували онкохворі жителі Сумщини –  лінійний прискорювач. Зокрема, це стало можливим за сприяння народного депутата від партії “Слуга народу” Тетяни Скрипки, яка доклала немало зусиль, аби сучасний прискорювач з’явився у Сумській області, та спрямувала на його придбання мільйон гривень.

“❗Сумщина у трійці лідерів антирейтингу областей за кількістю захворювань на рак. І до цього часу в області не було лінійного прискорювача, який дозволяє ефективно лікувати пацієнтів.
🏥Вирішення цієї проблеми стало моїм завданням відтоді, як мене обрали нардепом. На рак хворіли мої батьки і мені не треба пояснювати наскільки це важливо – дати онкохворим шанс на життя.
✈На початку року мені вдалося організувати поїздку до Албанії, де сумська делегація отримала знання про встановлення лінійних прискорювачів і будівництво бункерів згідно міжнародних стандартів. Фізики, онкологи, фахівці з радіологічного обладнання давали цінні поради, натомість ми не мали платформи для їх використання.
💯Зрештою, наприкінці року можемо сказати – місія виконана. Зусиллями держави, онкодиспансеру, меценатів, бізнесменів.
✅Я спрямувала мільйон грн на потребу онкохворих з коштів на соціально-економічний розвиток територій. Дякую моєму колезі Микола Задорожній, який теж не вагаючись виділив млн грн на лінійний прискорювач. Щира вдячність голові Сумської обласної ради Віктору Федорченку за наполегливість у вирішенні проблеми, керівнику онкодиспасеру Володимиру Шевченку за професіоналізм, і всім, хто долучився до збору коштів через благодійний фонд “Здоров’я Сумщини” за відкриті серця і безмежну доброту.
🤝Ми всі мали спільну мету – якісне та ефективне лікування на Сумщині. Тепер кваліфіковану допомогу у себе вдома може отримати кожен”, – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Возможно, это изображение (в помещении)