За несанкціоновану торгівлю в Сумах поліція склала 283 адмінпротоколи

У Сумах за несанкціоновану торгівлю з початку 2020 року склали 283 адміністративні протоколи. Про це в ефірі “Теми дня” розповіла старша інспекторка відділу комунікації ГУНП у Сумській області Вікторії Мкртчян.

За її словами, 243 із них — за статтею 152 КУ “Про адміністративні правопорушення”. Тобто недотримання державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою території населених пунктів. Та 40 – за порушення 160 статті цього ж кодексу: торгівля з рук у невстановлених місцях. За 152 статтею до відповідальності притягнули 151 людину. Загальна сума штрафів становить понад 151 тис. грн. За 160 статтею – 12 людей, стягнули 544 грн.

Тоді як “Інспекція з благоустрою міста Суми” за цей період склала до 600 протоколів за несанкціоновану торгівлю і наклала штрафів на понад 300 тис. грн. Про це розповів начальник інспекції Руслан Голопьоров. “На деяких людей за тиждень складають 4-5 протоколів. Їх розглядають окремо. За кожен протокол – штраф. За тиждень може бути 5 тисяч гривень. Спостерігаємо. І на наступний тиждень знов накладаємо штраф”, — повідомив він. Також додав, що невиплата таких штрафів тягне за собою неможливість виїхати за кордон, оформлення майнових відносин та інші проблемні ситуації.

 

Нагадаємо, у Сумах стихійні торговці, які продавали свої овочі та фрукти поблизу центрального ринку на вулиці Засумській, перемістилися. Для них створили окремий майданчик біля “Селянського базару”.

Джерело: