Юрій Чмирь поведе команду ОТЗЖ в обласну раду!

Повернення Юрія Чмиря в політику стало однією з найбільш обговорюваних тем нового політичного сезону, адже суспільство як і раніше ставиться з підвищеним інтересом до його персони і покладає на нього великі надії. Успішний бізнесмен, один з найефективніших губернаторів Сумщини, якій вдалося за 4 роки вивести область у п’ятірку кращих по Україні, заінтригував своїми планами на місцеві вибори-2020. Сумчани та жителі області охоче задаються головним питанням, в якому саме статусі він братиме участь у виборчій гонці. Куди, з ким і навіщо Юрій Чмирь знову йде в політику – про це читайте в нашому інтерв’ю.

– Юрій Павлович, днями стало відомо про Ваше приєднання до обласної команди «Опозиційну платформу – ЗА ЖИТТЯ». З чим пов’язана таке рішення?

– Дійсно, я публічно заявив про це в Путивлі, під час обласної партійної конференції «опозиційну платформу-ЗА ЖИТТЯ», куди мене запросив глава регіональної організації Олександр Стрельченко. І тепер я поведу команду ОТЗЖ до Сумської обласної ради.

Рішення про приєднання має цілком логічне пояснення: з людьми, які входять в команду ОТЗЖ, мене пов’язує шлях, який ми разом пройшли протягом 10-15 років. З ними я провів величезний відрізок життя, пліч-о-пліч працюючи на результат. Цей результат і зараз, через роки, бачать жителі Сумщини, оцінюючи з величезним позитивом.

Нас об’єднує успішна робота в різних напрямках – освіті та медицині, економіці та промисловості, аграрній сфері та житлово-комунальному господарстві, культурі і спорті. Командна робота давалася нам найкраще – це доведено нашими справами, так що вибір і далі рухатися вперед разом!

– Останні тижні всі тільки й говорять про те, чи піде Юрій Чмирь в мери Сум чи ні. Куди Ви все ж зібралися балотуватися?

– Прийшов час розвіяти інтригу. Три тижні на вулицях Сум проводилося опитування: в якій якості жителі обласного центру хотіли б бачити Юрія Чмиря: або мером Сум, або головою обласної державної адміністрації, або в інших можливих варіантах. Ще на початку літа мені пророкували мерське крісло в Сумах. Але жителі міста висловилися інакше: більшість людей бачать Юрія Чмиря губернатором. Попереду – закінчення реформи децентралізації. На депутатів обласних рад покладається величезне навантаження з розвитку територій та поліпшення якості життя мешканців області. Тому ми з командою йдемо на вибори до Сумської обласної ради.

– Юрій Павлович, чому в кожному своєму виступі Ви завжди говорите про команду?

– Тому що тільки командна робота може привести до успіху. Якщо говорити про розвиток області, не можна досягти висот, займаючись тільки однією галуззю, а інші відсуваючи на другий план. Принципово важлива системність, комплексний підхід до вирішення завдань, професіоналізм. Будучи губернатором, ми разом з командою працювали по кожній сфері, як єдиний механізм, щоб на Сумщині з’являлися нові підприємства, робочі місця, щоб життя кожного жителя стала комфортніше. Я пишаюся нашими спільними досягненнями і вірю: разом ми зможемо зробити для людей ще більше!

– Чого чекати попереду?

– У нас є потужна команда фахівців, які готові знову взяти на себе відповідальність і розробити стратегію розвитку Сумської області на 5 років. Ми вирішили, що вона буде називатися «Сумщина-2025». У ній буде чітко вказано по цифрам, пріоритетності, результатами, в який рік що буде з’являтися. Це нові підприємства, робочі місця, розвиток житлово-комунального господарства, поліпшення якості медичних послуг і системи освіти. Найголовніше – ми хочемо, щоб про Сумську область чули не тільки за межами регіону, в Україні, а й за кордоном. Нам це вдалося! У 2010 році у нас була стратегія розвитку регіону «Нова Сумщина–2015». В результаті реалізації цієї стратегії щороку Сумська область отримувала масу нових об’єктів. У найуспішніший період роботи в області з’являлося по 300 об’єктів на рік! Якщо порівняти останні п’ять років роботи попередньої влади, то практично нічого не зроблено. А показово, що всі інспекції і важливих гостей привозили на об’єкти, які зробила колись саме наша команда.

– Які цілі ви ставите перед собою?

– Ми будемо наводити порядок! Саме для цього і розробляємо стратегію з розвитку області. Всі повинні побачити команду, яка працює на результат для людей. У цьому головна місія майбутніх виборів. Отримавши максимальні повноваження, наша команда зможе втілити в життя позитивні зміни, в яких так потребує Сумщина. Ще одна наша мета – об’єднати людей, які хочуть долучитися до нас. Ми будемо об’єднувати всі розсудливі політичні партії, для того щоб реалізувати стратегію «Сумщина-2025».

Ми будемо розвивати область, покращувати життя громадян. Гасло нашої команди: відновити краще і рухатися тільки вперед!

Марія Никитенко

Джерело: