«Юнаківка»: черги відсутні, інтенсивність руху вп’ятеро нижча ніж до початку карантину

«Юнаківка» – один з п’яти діючих автомобільних пунктів пропуску на кордоні з Росією і один з двох у межах Сумської області.

З 7 липня у «Юнаківці» відновили можливість перетинати кордон у пішому порядку, повідомляють у ДПСУ.

На даний час у пункті пропуску інтенсивність руху вп’ятеро нижча ніж до початку карантину. Персонал контрольних служб несе службу із засобами індивідуального захисту – рукавичками, масками. Для зручності подорожуючих в місцях несення служби прикордонних нарядів та на інформаційному стенді розміщена інформація про правила перетинання кордону під час карантину, QR-коди для завантажування додатку «Дій вдома».

Нагадаємо, що Росія знаходиться в списку країн зі значним поширенням Covid-19, Особи, які в’їжджають з таких країн в Україну мають вибувати на двотижневий карантин (обсервацію або самоізоляцію із застосунком «Дій вдома»). В’їзд в Україну іноземцям та особам без громадянства дозволений за умови наявності поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування, що покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні. У разі відсутності такого полісу (свідоцтва, сертифікату), уповноважені службові особи Державної прикордонної служби України мають право відмовити у перетинанні державного кордону іноземцю. Не вимагається даний поліс (свідоцтво, сертифікат) у громадян України, а також іноземців та осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, а також осіб, яких визнано біженцями і осіб, які потребують додаткового захисту.

Джерело: