Як Єфрем Лазарев із Іспанії 1060 берців для наших військових привозив

Забезпечення Збройних Сил України сьогодні для мільйонів українців стало головною справою нинішнього життя. Люди об’єдналися у протистоянні російській збройній агресії і разом, докладаючи максимум зусиль, наближають українську ПЕРЕМОГУ.

Щоб наші воїни могли достойно боронити рідну землю, вони мають бути оснащені всім необхідним – від новітньої зброї, до комфортного одягу. І якщо з першим нам добре допомагають західні союзники, то забезпечення амуніцією на себе взяли волонтери. Тисячі небайдужих людей шукають будь-які можливості, щоб допомогти необхідною амуніцією українській армії і серед них – депутат Сумської міської ради від партії “Слуга народу” Єфрем Лазарев.

Ще на початку року Єфрем Олександрович зв’язався із керівництвом іспанського взуттєвого бренду El Naturalista, Patxi Sota, який спеціалізується на випуску спецодягу для правоохоронців та військових. Були напружені перемовини, але результат – маємо партію у розмірі 1060 пар комфортних іспанських берць для наших військових.

Постало питання їх доставки – спочатку до українського кордону по території Євросоюзу, далі через кордон і вже потім до Сум. Для усіх цих напрямків потрібен був різний транспорт, який має відповідні ліцензії на пересування.

Так, із Іспанії до румуно-українського кордону вантажівку вдалося знайти завдяки допомозі жіночого об’єднання “Мереживо”. Щоб перетнути кордон – найняли рейсовий автобус, для чого взуття довелося розпакувати, адже у заводській упаковці воно просто не поміщалося у салон.

1 квітня 2023 року на своїй сторінці у Фейсбук Єфрем Лазарев написав:

“Всім привіт із далеких Чернівців! Сьогодні у мене був напружений день. Довелося попрацювати не лише як управлінцю, а й вантажником. Але то добра і вкрай необхідна справа – бо пакували та навантажували берці для наших захисників.

Так вийшло, що із Іспанії до кордону між Румунією та Україною їх доставили без проблем (за що велика подяка жіночому об’єднанню “Мереживо”), а от щоб перетнути кордон довелося взуття перекласти в автобус, яким і доставили до Чернівців (іншого транспорту просто не вдалося тоді знайти). Щоб взуття в автобусі все помістилося – його розпакувати (позв’язували пари разом), поскладали в автобус і, таким чином, перевозили через кордон.

Тепер уже до Сум маємо нормальну вантажівку і сьогодні ми разом із моїм товаришем Олександром Марко (йому окрема подяка від сумчан) у Чернівцях майже цілий день пакували та вантажили взуття. Заморолися, але справу зробили і вже сьогодні вирушаємо назад додому!

1060 пар взуття вже найближчим часом допоможуть військовим ще краще боронити нашу рідну землю.

Побажайте нам гарної дороги, скоро зустрінемося у Сумах!”

Цікаво, що буквально через годину на цей пост відгукнулися представники “Слуги народу” у Черівнцях – народний депутат України, голова Чернівецької обласної організації партії “Слуга народу” Олена Лис та депутат Чернівецької обласної ради від “Слуги народу” Володимир Жаровський. Ці люди зробили дуже багато для сумчан після початку війни. Вони у Чернівцях сформували Гуманітарний центр, завдяки якому сумчани змогли отримати десятки тонн гуманітарної допомоги.

І цього разу, побачивши пост Єфрема Лазарева у Фейсбук про перебування у Чернівцях, а також наявність вантажного транспорту для доставки нашим військовим нового взуття, вони через об’єднання “Мереживо” передали гуманітарний вантаж для найменших сумчан та їх мам – памперси, жіночі засоби гігієни, соски, пляшечки для малюків та багато іншого. Таким чином, Єфрем Олександрович зробив одразу дві добрі справи – і взуття для військових привіз, і засоби гігієни для новонароджених та їх мам.

“Було не просто вийти на закордонних постачальників такого вкрай необхідного для наших військових взуття, – розповідає депутат Сумської міськради Єфрем Лазарев. – Щоб зробити якомога більше справ, бути максимально результативним – довелося економити кожну копійку, де можливо – залучали волонтерів та благодійні організації. У результаті маємо більше тисячі пар якісних берців для українських військовослужбовців. Якщо порахувати, що нині країну боронять близько мільйона захисників, то тисячну долю ми змогли забезпечити. Виходить, якщо з інших міст і нашої області, і всієї України теж візьмуть із нас приклад, то питання якісного взуття для ЗСУ буде знято повністю. А поки будемо працювати далі – допомогати наближати нашу ПЕРЕМОГУ”!