«Як можна лікуватися у таких умовах?»: У мережу потрапили фото з видами інфекційного відділення в Охтирці

Де тонко, там і рветься. А коронавірус допоміг побачити те, на що так довго закривали очі. Інфекційне відділення Охтирської ЦРЛ. Значення цих кількох слів може зрозуміти лише той, хто бачив це на власні очі.

Інфекційна лікаря передбачає закритість, особливий режим, стороннім вхід заборонено — тільки хворі та медики можуть перебувати всередині. А ще — гаджети…

Днями у мережу потрапили кілька фото з видами інфекційного відділення в Охтирці. Як можна лікуватися в таких умовах? Скоріше, здоровий захворіє або отримає емоційну травму. Адже у такій бідності і злиднях вже ніхто не живе. Елементарні умови є у кожного. А тут. Час застиг, зупинився під нашаруваннями облізлої фарби, щербатої плитки і перехняблених дверей. Те, що вважалося нормальним років 30-40 тому, сьогодні виглядає як знущання, пише okhtyrka.net.

І виникло одне питання… Якщо пацієнти ще можуть уникнути перебування у цих казематах, то лікарі й медсестри — ні! Як вони роками почуваються в цій обстановці? Звикають? Чому взагалі приступають до роботи в нездорових умовах холоду й антисанітарії? Чому не вимагають безпечних умов праці? Хіба можна вимити непристойно застарілі, уживані стіни, підлогу і предмети? Ні, це не медицина і не лікування. Це імітація процесу. До того ж, не безкоштовна.

Нагадаємо, голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Грищенко оголосив челендж «Відремонтуй одну палату в лікарні» і запропонував взяти участь у ньому депутатам, бізнесменам, чиновникам. Наразі десятки палат у лікарнях Сумщини вже відремонтовані у рамках челенджу.

Джерело: