Як Білопільщина справляється з COVID-19?

Виконуючий обов’язки голови Білопільської районної ради Володимир Відуєв проаналізував, як Білопільщина справляється із викликами, пов’язаними з COVID-19 та карантинними заходами.

У перші місяці епідемії найбільше коштів було спрямовано на забезпечення закладів охорони здоров’я необхідними засобами захисту, передає bilopillia.city.

Так, із районного бюджету виділили 200 тис. грн комунальному некомерційному підприємству Білопільської районної ради «Білопільська центральна районна лікарня» та 50 тис. грн — комунальному некомерційному підприємству Білопільської міської ради «Білопільський центр первинної медичної допомоги» на реалізацію заходів щодо недопущення занесення та поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої СОVID-19 у Білопільському районі (придбання індивідуальних засобів захисту та дезинфікуючих засобів, медикаментів).

«Разом із епідемією ми пережили і початок другого етапу реформування медичної галузі. І входимо в цей етап успішно. Наша районна лікарня має 8 пакетів, що є одним із найбільших показників серед районних закладів області. Успішно справляється як опорна лікарня для лікування хворих на СОVID-19. З березня у стаціонарі проліковано 9 хворих, із них із Білопільського району — 5, із інших — 4», — повідомив Володимир Відуєв.

Джерело: