“Я пригощу тебе булочкою з сосискою!”: У Глухові група підлітків полює на дітей

Глухівчанка розповіла журналістам про кричущий випадок. Двічі вона ставала очевидицею шокуючого інциденту, що стався в одному з багатоповерхових будинків по вул. Ковпака, в районі 6-ї школи, пише hlukhiv.info.

“Хто б міг подумати, що в спальному районі нашої провінції буде орудувати банда малолітніх … збоченців. Може, я помиляюся, але судіть самі. Справа в тому, що мого шестирічку вкрай важко утримати в стінах квартири. Він виходить у двір, гуляє з місцевою дітворою, а я зазвичай завжди намагаюся наглядати. Але в той день зібралося стільки справ, що я відпустила дитину одну, а сама кашовар і контролювала дитя через відкрите вікно. На плиті доварювати обід, а в двері хтось голосно тарабанив. Ще на шляху до вхідних дверей я почула, як друг мого сина кричить, що його б’ють дорослі хлопці прямо у дворі. Не тямлячи себе збігла вниз по сходах і через секунду вже була на вулиці. Очима стала шукати дитину, але його не було. Увагу привернула натовп підлітків, гидливо терзають, як футбольний м’яч мою дитину!

“Знімай штани !, – наказував вгодований червонощокий хлопець, – знімай і показуй піс …, а то …”

Чесно сказати, я не дала йому закінчити фразу, бігла як бізон, готова розтерзати всіх вісьмох, кричала дзвінкіше сирени. Нахаби не сильно злякалися, швидше за остовпіли, що на них мчить доросла тітка – вони не зрозуміли, що знущаються над моєю дитиною МОЄЮ ДИТИНОЮ! Сина я відправила додому, побіжно оглянула його і спустилася вниз поговорити з хуліганами.

Ніхто з них не розійшовся, навпаки – за лічені хвилини вони знайшли нову жертву – п’ятирічного хлопчика в. І знову та ж картина. Хотілося пожурити їх, засоромити на перший раз. Хотілося домовитися з ними як з дорослими осудними хлопцями. Але що я побачила? Пусте байдужість, нахабний погляд і впевненість у власній безкарності: “А шо ти мені зробиш? Ну давай поговоримо!” – з усмішкою кинув мені виклик пухкий підліток. Розмова, треба сказати, не задався відразу. Я дама імпульсивна і борзота в інших розпалює в мені почуття гострої справедливості. Особливо, коли ображають моє дитя. Терпіти гордовитий тон, або поставити їх на місце? Я зрозуміла, що не вийде ні те, ні інше. Просто пригрозила їм поліцією і ми розійшлися.

Але далі – більше. Піднялася в квартиру, син був наляканий. Стала ретельніше оглядати ручки-ніжки, шукати сліди грубої сили – явних саден, синців не було. Поки дивилася, син став розповідати, мовляв кривдники зловили його і стали силою стягувати штани “Я ухилявся, мама, як міг ухилявся … а вони змушували мене …”.

Сказати, що у мене була істерика – не сказати нічого. Так, варто сказати, що поки борзота тероризувала дитя, в сторонці стояли жінки, тихо і мирно клювали насіння. На моє зауваження про байдужою реакції мляво промимрив “Це ж діти”.

Я вистежувала нагадав тиждень, чатувала цілодобово безперервно, дитини не випускала. За горою нагальних справ трохи перемкнула увагу на інші події. І тут чую дитячий крик у дворі. Дивлюся, а збоченці знову з’явилися. Цього разу взялися терзати іншого малюка. Я мчала, що сили. Вони побачили мене і розбіглися в сторони.

Малюк лежав на землі і плакав. Коли я запитала, що вони робили, він відповів, що стягували шорти, а потім запитали “А що ти любиш їсти? Я відповів, що картопельку з котлеткою. А самий товстий сказав “Пішли до мене додому. Котлетки у мене немає, але є булочка з сосискою, тобі сподобається! ” і всі вони розсміялися “, – захлинаючись розповідав малюк.

У мене велике прохання, матусі й татусі, бережіть діток, дивіться в обидва. Я розумію, що це не завжди вдається, але почуйте мій крик! Поки такі малолітні латентні педофіли серед нас – діти в небезпеці. До речі, я навела довідки і з’ясувала, що вони вчаться в ЗОШ №6, з 7, 8 і 9 класу. Безумовно, якщо я знову побачу їх в нашому дворі, то відразу ж викликом наряд поліції. Нехай їх дії оцінять по закону – догану, штраф, поставлять на облік … але закривати на такі речі очі однозначно не можна! Одна цікава деталь, яку розповіли мені діти. Дівчатка цієї зграї непотребу нецікаві, вони полюють за маленькими хлопчиками … ”

Джерело: