«Вже 10 листопада новий дитсадок у 12-му мікрорайоні почне роботу» – Ігор Васильєв

Дитячий садочок «Світлячок» у 12-му мікрорайоні обласного центру вже зовсім скоро відкриє свої двері для сумських малят. Його будівництво вже практично завершене, у басейні є вода, а в групи завозять іграшки й меблі.

Щоб особисто переконатися, що все йде за планом, на будівництві вкотре побував народний депутат України Ігор Васильєв.

«Пригадую 2019 рік, коли ми з мером міста Лисенком тільки подали заявку на його будівництво, і почав ритися котлован… А у 2020 році ми виграли тендер на участь цього садка у Програмі Президента «Велике Будівництво», завдяки чому отримали інвестиції з бюджету в сумі понад 70 млн. грн. А зараз цей садочок – гордість не лише Сумщини, а й усієї України», – поділився спогадами про початок втілення цієї ідеї нардеп.

Планується, що вже 10 листопада садочок прийме перших маленьких відвідувачів. І, судячи з усього, їм тут буде максимально комфортно: будівля буде підключена до централізованого опалення, великі вікна забезпечать максимум природного освітлення, але при цьому добре триматимуть тепло у приміщеннях. Для дітей облаштували спортивну залу, ігрові та спальні кімнати, а також басейн з підігрівом. Крім ігрових, спальних і столових кімнат, у кожній групі буде окремий санвузол.

Директорка закладу Оксана Логвиненко запевняє, що до кожної дитини вихователі ставитимуться дуже уважно та застосовуватимуть індивідуальний підхід, малечі забезпечать всі можливі умови для всебічного розвитку та комфортного перебування.

Наразі триває облаштування території навколо дитсадка – тут будуть доріжки, ігрові майданчики з гумовим покриттям, гойдалки, гімнастичний спортивний комплекс тощо.

«Також повідомляю, що вільні місця зараз є, але поки що буде працювати тільки 4 групи. Тому надсилайте заявки», – звернувся до батьків депутат.