Володимир Зеленський: Сумщина має достатньо переваг, щоб бути лідером Північної України

Під час робочої поїздки на Сумщину Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ взяв участь у презентації Стратегії розвитку області на 2021-2027 роки.

На початку свого виступу Глава держави зауважив, що сьогодні Україні доводиться протидіяти багатьом викликам, до яких країна здебільшого виявилася не готовою. Адже багато років поспіль політикам було нецікаво будувати міцну державу.

«Той спадок, що нам дістався, змушує працювати без зупинки та майже без відпочинку. Ще на початку шляху до президентства я казав, що змінити Україну ми зможемо тільки разом з вами. Багато чого нам дійсно вдалося. Ще більше – належить зробити в майбутньому», – заявив Володимир Зеленський.

За його словами, до будівництва щасливої України має долучитися кожен громадянин, кожна громада, село та місто. Кожна область має стати драйвером успішних перетворень.

Для цього, переконаний Президент, необхідний чіткий та послідовний план дій. Саме таким планом є регіональні стратегії розвитку України. «Ваш регіон має достатньо переваг, щоб бути лідером Північної України. Це дуже родючі чорноземи, це запаси нафти, газу та кварцового піску. Це вигідне розташування для транзиту, успішні виші та наукові заклади, заклади професійно-технічної освіти. А також – потужні індустріально-промислові парки», – зазначив Глава держави.

На думку Володимира Зеленського, для максимального розкриття потенціалу Сумської області, серед іншого, потрібно вирішити інфраструктурні питання, зокрема побудувати якісні місцеві дороги, налагодити залізничне пасажирське та авіасполучення. «Ми готові повністю підтримувати реконструкцію «Аеропорту Суми». З нас – фінансування, з вас – проект і найкоротші терміни, – а по-іншому не може бути – найкоротші терміни реалізації», – наголосив Президент.

Глава держави також відзначив спортивний потенціал Сумщини, зокрема у зимових видах. Так, на території області є 13 лижних баз, і саме тут було виховано найбільше олімпійських чемпіонів та призерів із зимових видів спорту.

Проєкт Стратегії передбачає, що в найближчі сім років візитівкою регіону мають стати високотехнологічний агропромисловий комплекс (загальна площа сільськогосподарських угідь в області – 1,7 млн га), інноваційне виробництво, високий рівень освітньо-наукового та культурного потенціалу, гідні умови життя населення. Також Сумщина має посісти достойне місце в туристичній та спортивній сферах Української держави.

Голова облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО розповів, що проєкт Стратегії створювався разом з представниками середнього та малого бізнесу, громадськими організаціями, керівництвом інфраструктурних об’єктів, наукових установ.

«Серед амбітних планів у Стратегії є будівництво медичного містечка, на базі якого буде створено кардіохірургічне відділення для проведення операцій на «відкритому серці», а також відділення трансплантології, будівництво заводу з виробництва унікального сухого молока А2, реконструкція сумського аеропорту, будівництво міжнародного центру з біатлону та спортивно-туристичного комплексу», — повідомив голова облдержадміністрації.

Також Роман Грищенко запевнив, що ця сумська дорожня карта успіху на наступні роки буде ефективно реалізована заради позитивних зрушень в економіці Сумщини, підвищення рівня життя населення та збереження суспільного спокою.

Джерело: