Володимир Поцелуєв: «У лікарні святого Пантелеймона з’явилась потужна киснева станція»

Головний лікар лікарні святого Пантелеймона Володимир Поцелуєв повідомив, що вчора, 5 лютого, до медзакладу привезли кисневу станцію турецького виробництва «Ідеал». Вона здатна генерувати 500 літрів газоподібного кисню у хвилину, що дасть змогу забезпечити потребу в кисні пацієнтів, хворих на коронавірус.

«Це дуже важливо, адже постійно виникають проблеми з постачанням кисню, у години пік його не вистачає. Дуже добре, що нам і нашим колегам почали привозити такі кисневі станції. Зараз ми закінчуємо розробку проектно-кошторисної документації, і почнемо підключення кисневої станції до наших основних корпусів», – зазначив Володимир Поцелуєв.

Застосування кисневої терапії є однією з важливих умов успішного лікування хворих на COVID-19, тож із появою власної кисневої станції лікарня святого Пантелеймона матиме більше можливостей для подолання підступної хвороби.

Міська лікарня Святого Пантелеймона потрапила до переліку п’яти лікарень Сумщини, які отримають кисневі станції за програмою Міністерства охорони здоров’я.

Нагадаємо, у лікарні святого Пантелеймона створені всі умови, щоб успішно проводити складні хірургічні операції.