Володимир Поцелуєв: “Сумська центральна районна лікарня забезпечена кислородом для лікування COVID-19”

У зв’язку з початком роботи “ковідного” відділення у Сумській центральній районній клінічній лікарні часто надходять запитання: чи є у медзакладі централізований кислород? Відповідь дав головний лікар ЦРЛ Володимир Поцелуєв:

“Так, ми почали працювати на кислородних концентраторах. У нас їх 25, з них 16 можуть забезпечувати кислородом двох хворих. Ми чекали на придбання кріоциліндрів. Дякую обласній державній адміністрації, яка вчасно виділила для цього кошти. Ми взяли участь у придбанні трьох кріоциліндрів. У п’ятницю надійшов перший. Наразі фахівці вже завершили його монтаж. Кріоциліндр, розрахований на 480 літрів зрідженого газу (що дорівнює 50 балонам і 300 тисячам звичайного кислороду)  почав працювати. Це дуже потужна техніка.  У четвер-п’ятницю отримаємо ще два такі кріоциліндри”, – повідомив Володимир Поцелуєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

За  словами головного лікаря, наразі на лікуванні у Сумській ЦРКЛ перебувають більше 30 хворих на коронавірус.  45 ліжок із 53 на сьогодні забезпечені кислородом.