Водія сумської маршрутки оштрафували на 17 тисяч через «зайвих» пасажирів

14 липня за порушення правил карантину Ковпаківський районний суд м.Суми притягнув до адміністративної відповідальності чоловіка та наклав на нього штраф у розмірі 17000 грн.

Відповідно до протоколу, 12 липня в м. Суми по вулиці Металургів водій, рухаючись за маршрутом №51 та керуючи транспортним засобом Рута 25 А Нова, здійснював регулярне перевезення пасажирів на міському маршруті № 51 в кількості осіб, що перевищує кількість місць для сидіння на шість осіб, передбаченої технічною характеристикою даного транспортного засобу, чим порушив вимоги абзацу 4 підпункту 7 пункту 3 постанови КМУ № 392 від 20.05.2020 зі змінами згідно постанови КМУ № 500 від 17.06.2020 та вчинив правопорушення, передбачене ст. 44-3 КУпАП.

Чоловік у судовому засіданні дійсно підтвердив обставини викладені в протоколі.

Провина чоловіка повністю підтверджується зібраними матеріалами справи, які досліджені в суді (протоколом про адміністративне правопорушення, відеозаписом, що міститься на оптичному диску в матеріалах справи, на якому зафіксовано подію правопорушення, поясненнями чоловіка наданими в суді).

При призначенні адміністративного стягнення, судом враховано характер скоєного правопорушення.

Крім того, чоловіку доведеться сплатити і судовий збір на користь держави в розмірі 420 грн. 40 коп.

Постанова суду з дня її винесення може бути оскаржена в десятиденний строк до Сумського апеляційного суду.

Джерело: