Власниця приміщення на Покровській подала заяву в поліцію через правове свавілля керівництва Сумської міськради

У Сумах тривають перипетії  щодо приміщення на схилі Покровської площі. Як ми вже писали раніше, власниця міні-кафе Анна Шуляк два роки не може почати тут ремонтні роботи, бо міська рада вперто відмовляється надавати їй в оренду земельну ділянку. Більше того – підприємицю намагаються у судовому порядку позбавити права власності, яке вона свого часу набула законно.

Так, на розгляді Зарічного районного суду м.Суми перебуває справа за позовом Сумської міської ради про визнання недійсним договорів купівлі-продажу нерухомого майна в центрі міста, скасування рішень про їх державну реєстрацію, а також зобов’язання звільнити земельну ділянку.

Попри те, що Анна Шуляк і досі є власницею приміщення, в мерії уже вирішили демонтувати усі конструкції. Відповідне доручення міський голова надав своїм підлеглим під час апаратної наради.

Чи доцільно в умовах сьогодення виділяти гроші на демонтаж із міського бюджету? Таке питання журналісти телеканалу СТС поставили сумчанам. На думку містян, важливіше наразі опікуватися питаннями безпеки:

«Думаю, що це неважливо зараз, не на часі. Колись його потрібно впорядковувати, але сьогодні треба озброюватися, дбати, щоб усе було добре».

«Ми живемо у прикордонній смузі. Коли у лютому у нас почалися військові дії, то люди самі шукали собі спорядження, самі купували бронежилети. Дуже багато допомогли волонтери, але цього замало. Подивіться на людей з тероборони в західній Україні( там вони ходять наче кіборги) і порівняйте з оснащенням тероборони в Сумах».

Нагадаємо, на сайті Сумської міської ради вже поквапилися розмістити опитування про те, який об’єкт інфраструктури сумчани хочуть бачити на Покровській. Але як можна вирішувати, що там будувати, якщо це приватна власність?

У зв’язку з останніми подіями власниця приміщення Анна Шуляк 15 серпня подала заяву до поліції про зловживання службовим становищем особами міської ради.

«Заява за даним фактом була зареєстрована в єдиному обліку Сумського районного управління поліції. Наразі поліцейські проводять перевірку інформації, викладеної у зверненні. У разі виявлення ознак кримінального правопорушення відомості будуть внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань», – повідомила інспектор відділу комунікації ГУНП у Сумській області Катерина Шосталь.

Цікаво, що у Сумській міській раді відмовились коментувати  тележурналістам будь-що з цього приводу – чи-то просто не знають, що сказати, бо не розуміють власних дій; чи розуміють, що вчинили правопорушення, і тому вирішили мовчати, щоб не ускладнювати для себе ситуацію.