Віце-прем’єр-міністр заявив, що про ліквідацію казенного заводу «Зірка» не може бути й мови

Сьогодні, 4 серпня, з робочим візитом в Шостці перебуває віце-прем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Він відвідав Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, казенні заводи «Імпульс» та «Зірка». Його супроводжували керівники області, міста, представники «Укроборонпрому».

В інтерв’ю журналістам віце-прем’єр-міністр повідомив, що мета візиту – ознайомитися з сучасним станом провідних підприємств боєприпасної галузі України. «Всі смороду перебувають в різному стані. Є як Позитивні моменти, так и негатівні моменти, на жаль. Ми з командою Приїхали, щоб вівчіті більш глибокого проблеми, Які існують …, для того, щоб подивитись, Яким чином нам рухатіся в напрямку реформ … », – зазначив Олег Уруський.

За його словами, розглядається можливість збільшення замовлення для підприємств: «Тому що це робочі місця, це и гідні зарплати для колективу».

Олег Уруський розповів про майбутнє казенного заводу «Зірка». Він заявив, що, незважаючи на важке економічне становище підприємства, про ліквідацію заводу не може бути й мови. «Воно є и буде існуваті, воно винне розвіватіся … І сподіваюся, что виробництво порохів, Пожалуйста є невід’ємною частина боєпріпасної Галузі, буде зосереджено самє на заводі« Зірка », – сказав віце-прем’єр-міністр. Він поінформував: зараз розглядається цілий ряд приватних ініціатив щодо інвестування.

Найближчим часом будуть зроблені зусилля для істотного поліпшення ситуації на «Зірці», в тому числі і по ліквідації боргу по заробітній платі, передає shostka.info.

Віце-прем’єр-міністр підтвердив інформацію про те, що на казенному заводі «Імпульс» налагодять виробництво одного з видів боєприпасів (це, до речі, розробка ДержНДІХП). Олег Уруський ознайомився з новим унікальним виробництвом, створеному на ШКЗ. За його словами, таким виробництвом може пишатися вся оборонна промисловість України. «Майбутнє, я вбачалася, самє за такими модернізованімі виробництва», – сказав віце-прем’єр-міністр.

Директор казенного заводу «Імпульс» Віталій КАЙНАР наголосив на важливості сьогоднішнього візиту. Держава звернула увагу на шосткинські оборонні підприємства. «У нас є напрацювання, конструкторські розробки. Будемо діяті! .. Є перспективи! », – підкреслив керівник« Імпульсу ».

За словами міського голови Миколи Ноги, в Шостці Олег Уруський був не один раз і добре знає потенціал місцевих підприємств: «Поставлено цілий ряд конкретних завдання по розбудові наших підприємств. ЦІ завдання будут Виконувати и я розраховуйся, что робота наших підприємств Покращена ».

Джерело: