Витрати України на школи в Сумській області

Міністерство фінансів України опублікувало статистичний звіт про бюджетні видатки на загальну середню освіту у 2019 році.

На основі даних щодо фінансових, кількісних та якісних показників діяльності закладів загальної середньої освіти в 2019 році Мінфін підготував інтерактивний аналітичний інструмент (дашборд), що дозволяє побачити бюджетні видатки на загальну середню освіту як у цілому по країні, так і на рівні окремих шкіл. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

«В аналіз включена інформація виключно по денних закладах загальної середньої освіти комунальної власності. Дані були зібрані з усіх областей України та м. Києва (крім територій проведення ООС та тимчасово окупованих територій). Усього було отримано інформацію щодо 14,2 тис. окремих закладів загальної середньої освіти, в яких навчаються 3,9 млн учнів та працюють 438,5 тис. учителів. Загальні видатки цих шкіл у 2019 році становлять 94,1 млрд грн. Середні витрати по країні на підготовку одного учня у 2019 році становили 23,1 тис. грн на рік», – йдеться у повідомленні.

Щодо Cумської області міністерство наводить наступну статистику за минулий рік:

загальні видатки на загальну середню освіту – 2, 4 млрд грн;

видатки на одного учня склали 24, 4 тис грн;

загальна кількість учнів, що навчаються в області, становить 93 918;

загалом на Сумщині працює 389 шкіл;

кількість вчителів – 11 011;

кількість учнів на одного вчителя – 8,5;

середня кількість учнів в класі – 19.

Джерело: