Віталій Калініченко: «Завдання кожного – допомагати фронту і наближати перемогу України»

Депутат Сумської обласної ради Віталій Калініченко разом із телеканалом «СТС» підбив підсумки роботи за 2022 рік. В умовах війни обранець сконцентрував зусилля на забезпеченні жителів Сумського району продуктами харчування, ліками, гуманітарною допомогою та на підтримці захисників України.

Сам Віталій Калініченко із тих людей, які намагаються робити добрі справи без зайвого розголосу, але переконаний: завдання  кожного – усіма силами і можливостями допомагати фронту і наближати перемогу України.

«Я як депутат обласної ради допомагав Збройним Силам України і буду допомагати. Усе, що в моїх силах, – я все буду робити, щоб наші хлопці почували себе у комфортних умовах», – говорить Віталій Калініченко.

Поле його депутатської діяльності  – великий Сумський район, який об’єднує території колишніх Сумського, Білопільського, Краснопільського і Лебединського районів.  Тож із перших днів повномасштабного вторгнення Віталій Калініченко з родиною сконцентрувались на забезпеченні першочергових потреб кількох десятків тисяч людей.

ВЕСНА 2022

Після вторгнення ворога на Сумщину і руйнування торговельних логістичних ланцюгів, для багатьох віддалених населених пунктів гостро постало питання доставки продуктів харчування, особливо свіжого хліба. Також потрібно було вирішувати і проблему харчування добровольців із територіальної оборони. Діяв максимально оперативно. Всього безкоштовно мною передано на ці потреби більше 5 000 хлібин (виробництва нашої власної пекарні) і ми продовжуємо це робити і сьогодні.

Наша компанія ТОВ “Агрофірма “Псьол” забезпечила роботу екскаватора для будівництва фортифікаційних оборонних споруд у Сумському районі. Кілька тижнів напруженої роботи і десятки тисяч літрів палива – проте ми знаємо, що кордон на Сумщині тримається.

Паралельно із роботою екскаватора ми виділили значну кількість будівельних матеріалів для укріплення оборони. Сьогодні можемо зазначити, що така наша робота врятувала життя не одному захиснику нашої держави.

Придбав і передав для потреб наших захисників два безпілотника DJI Mavic 3 Fly More Combo загальною вартістю 228 тисяч гривень.

Забезпечив лікуванням (операція по імплантації титанової пластини в голову) нашого пораненого воїна Валерія Сергійовича Овчаренка.

Забезпечив засобами індивідуального захисту військових із підрозділів (бронежилети із високим класом захисту, які дислокуються на території Краснопільської та Миропільської громад.

ЛІТО 2022

Підтримав жіночий клуб “Горлиця”, що на Лебединщині. Передав жінкам продовольчі набори, які стали дуже в нагоді під час війни.

Виділив кошти на ремонт Запсільського закладу дошкільної освіти “Рукавичка” (Миропільська громада), який постраждав від артилерійського обстрілу.

Привіз власну гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів у села Краснопільської громади – Самотоївка та Бранцівка, які постраждали від дій російської армії.

Спільно із головою Миколаївської ОТГ Сергієм Володимировичем Самотоєм побував у селах Миколаївка, Кровне, Кекине та Капітанівка Миколаївської ОТГ, куди також доставили продукти харчування.

Передав до «СпівДія» хаб у Сумській області тонну борошна та одну тонну макаронів виробництва нашої компанії – “Агрофірма “Псьол”.

Доставив гуманітарний вантаж із Західної України для жителів Білопільської ОТГ, Миколаївської ОТГ, Миропільської ОТГ, Лебединської ОТГ і Краснопільської ОТГ.

Передав партію гуманітарної допомоги медичного призначення (візки, ходунки, ліжка та ін.) до Білопільської громади.

Виділив кошти на нові вікна для жительки Білопілля Юлії Володимирівни Кугуєнко, будинок якої зазнав ушкоджень від обстрілів, а також на нові вікна пенсіонерам Гостєвим із Краснопілля, господарство яких постраждало від ракетного обстрілу.

Доставив допомогу у Білопільську та Юнаківську громади (памперси, медикаменти, тести на ковід, вологі серветки, сухі сніданки, томатну пасту, дитяче харчування, макарони).

Придбав для ФАПу села Ворожба Лебединської ОТГ, який постраждав від окупації: глюкометр, тонометр, пульсометр, модем, ноутбук, бензин для обслуговування населення, електронний термометр, тест-смужки.

Доставив у Хотінську ОТГ гуманітраний вантаж із Польщі: цукор, пшоно, консерви, візки для людей з обмеженими можливостями, медичні аптечки, засоби гігієни.

У Білопіллі підтримав благодійну гуманітарну ініціативу телеканалу СТС щодо допомоги родинам наших захисників.

ОСІНЬ-2022

Виділив кошти на лікування маленького Мурата Гелиха із Самотоївки Краснопільської ОТГ, у якого встановили діагноз – герпетичний енцефаліт з ураженням підкорково-мозочкових структур

Відремонтував та облаштував за власний рахунок палату хірургічного відділення Сумської міської ради «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона».

Виступив спонсором футбольного турніру у Лебедині «Переможемо разом». (фото 22 на две колонки подпись под ним тоже на две колонки)

Передав 850 кілограмів картоплі, цілого дорослого кабанчика та п’ятдесят кілограмів живої риби до КНП СОР “Сумська обласна клінічна лікарня”, щоб покращити харчування для тих пацієнтів, які перебувають зараз на лікуванні.

Придбав та передав окремому стрілецькому батальйону та добровольчому формуванню, які наразі захищають Сумщину, дві антидронові рушниці, загальною вартістю 1 200 000 гривень.

ЗИМА-2022

Разом із колегами по депутатському корпусу Сумської обласної ради спорядили і доставили у звільнений від окупантів Херсон фуру із гуманітарним вантажем.

У Сумах та Охтирці придбав на День Святого Миколая подарунки, у тому числі для дітей загиблих воїнів.

Придбав та підготував для ЗСУ дві автівки підвищеної прохідності загальною вартістю понад 800 тисяч гривень.