Віталій Калініченко про відновлення дитсадка у Миропільській громаді: «Допомагати – мій обов’язок»

Навесні 2022 року дитячий садочок «Рукавичка» у селі Запсілля Миропільської громади зазнав руйнувань від потужного артилерійського обстрілу.  Були вибиті вікна, перегородки, зруйнована покрівля, фасад, пошкоджені меблі, а також господарча споруда. У місцевому відділі освіти порадили забити вікна плівкою і чекати ремонту вже після закінчення війни, але керівник закладу Наталія Скрипка знайшла інше рішення: звернулася за допомогою до депутата Сумської обласної ради Віталія Калініченка, для якого Миропілля – рідний край. Він одразу ж відреагував на прохання, адже йдеться про соціальну інфраструктуру села та умови для подальшого виховання дітей, і виділив кошти на ремонт закладу.

Роботи з відновлення почалися невідкладно. У результаті відремонтували опалювальну систему, добудували коридор, виконали монтаж нових вікон, полагодили покрівлю, облаштували фасад. Тепер у садочку тепло і затишно.

«На допомогу «Рукавичці» витратили більше мільйона гривень, але навчальний заклад відновили і у відеосюжеті сумської телекомпанії СТС можна переконатися у цьому на власні очі.

Дуже хочеться, щоб війна якнайскоріше закінчилася і ми, відновивши усі наші “дитячі садочки”, повернулися до мирного спокійного життя!» – зазначає Віталій Калініченко.

«Рукавичка» – це вже другий дитячий садочок, який родина Калініченків відновила власним коштом. Розуміли, що коштів у держави та громади бракує, тому потрібно підтримати територію, на якій живуть і працюють.

«Ми виросли тут, я закінчив тут школу, тому вважаю, що це мій обов’язок – допомагати», – говорить Віталій Калініченко.

Народний обранець переконаний, що навіть під час війни не можна відкладати життя і розвиток на потім.

Нагадаємо, нещодавно Віталій Калініченко передав для ЗСУ одразу два пікапи підвищеної прохідності.