Віталій Калініченко допоміг Анастасії Гец із Сумського району почути світ

Депутат Сумської обласної ради від партії «Слуга народу» Віталій Калініченко допоміг 14-річній дівчинці Анастасії із Річківської громади з придбанням якісного слухового апарату. Дізнавшись про історію її багатодітної малозабезпеченої родини і про те, що Настя через ваду нині практично позбавлена можливості навчатися, народний обранець не зміг залишатися байдужим. Оскільки сім’я не має можливості вирішити нагальну проблему, і громаді теж такі витрати наразі не під силу, Віталій Калініченко придбав для дитини необхідний слуховий апарат, а щоб вона продовжила онлайн-навчання і розширювала коло спілкування та розваг, подарував планшет.

«Раніше писав, що під час відвідування Річківської об’єднаної територіальної громади, що у Сумському районі, до мене звернулися люди із проханням допомогти дівчинці із малозабезпеченої родини, яка має вади слуху.

Це родина Гец, у якій мама сама виховує трьох дітей – двох синочків (9 та 6 років) та 14-річну доньку Анастасію. Вона народилася передчасно на 26-му тижні із вродженими вадами слуху.

Незважаючи на такі прикрощі долі – Анастасія виросла чуйною і турботливою. Допомагає мамі та сусідам по господарству, любить малювати.

Після початку епідемії коронавірусу та перехід школи на дистанційне навчання – дівчинці стало буквально не можливо навчатися – вона просто не чула викладача та своїх однокласників.

Щоб виправити ситуацію – потрібен був якісний слуховий апарат. На жаль, коштів у місцевої громади не знайшлося, але було бажання допомогти і вони почали звертатися до різних небайдужих людей, до яких потрапив і я.

Коли познайомився із усіма обставинами, із самою родиною Гец, то вирішив, що придбанням слухового апарату не варто обмежуватися, а й попутно подарував планшет, завдяки якому Анастасія зможе і навчатися, і просто цікаво проводити час, як це роблять її однолітки.

Дай Бог, щоб усе в цій родині налагодилося, а доля Анастасії склалася щасливою та успішною!» – написав Віталій Калініченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами депутата, допомога дітям завжди була для нього пріоритетом. Це він робив раніше і планує продовжувати робити у майбутньому, адже діти – це наше майбутнє.

Заступник директора Річківської гімназії, у якій навчається Анастасія, говорить, що дівчинка дуже здібна й активна, і тепер, коли вона має змогу чути з допомогою слухового апарату,  для неї відкривається повноцінне життя та навчання.

Зворушена мама Насті висловила щиру подяку народному обранцю за проявлену турботу, за допомогу у здійсненні мрії донечки – чути!

«Найголовніше – це усмішка цієї дитини, вона чує те, про що ми говоримо», – сказав Віталій Калініченко.

Нагадаємо, раніше депутат підтримав волонтерів із Будильського старостату Лебединської ОТГ, передавши  камуфляжний матеріал, з якого вони виготовляють захисні маски для військових на фронт. Також Віталій Калініченко допоміг волонтерському активу Річківської громади, сіл Калюжне та Пристайлове Лебединської громади і Лікарське Миколаївської громади.