Відпочивальники на березі Сейму знайшли вибухівку

21 липня піротехнічними підрозділами Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м.Ромни), проведено роботи зі знешкодження у Роменському районі — 27 мінометних мін та артилерійського снаряду, виявлених в лісі поблизу села Перекопівка та у Кролевецькому районі — артснаряду, на який натрапили відпочивальники на березі річки Сейм, неподалік  села Мутин.

Вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни піротехніки вилучили, вивезли у спеціально відведені місця і знищили шляхом підриву.

Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102». Пам’ятайте, вилучення та знешкодження даних боєприпасів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: